Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RICHARD DONNER

Preminuo legendarni redatelj Gooniesa, Smrtonosnog oružja, originalnog Supermana...

70th Annual ACE Eddie Awards
SDB/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
05.07.2021.
u 23:50

U 92. godini života preminuo je slavni hollywoodski redatelj Richard Donner.

Preminuo je slavni hollywoodski redatelj Richard Donner (91), javlja američki Variety. Režirao je brojne poznate filmove, a među njima izdvajaju se originalni Superman, popularni avanturistički film Goonies te niz filmova Smrtonosno oružje. 

Donner se proslavio još u 70-ima  s filmom The Omen u kojem su glumili odlični Gregory Peck i Lee Remick. A nakon toga je dobio priliku režirati i Supermana 1978. godine. Kao producent sudjelovao je i u stvaranju mega popularne franšize X-men (2000.). 

No, možda će najviše ostati prepoznatljiv kao redatelj vrlo uspješnog serijala Smrtonosno oružje koji su kao glavni protagonisti nosili Mel Gibson i Danny Glover. Zahvaljujući tim filmovima Donner se vinuo u sam vrh hollywoodske kreme kao redatelj čiji su filmovi zaradili više od milijardu dolara na kino blagajnama. 

Karijeru je počeo kao glumac, ali brzo se prebacio iza kamere. Znao je pričati kako su mu uvijek govorili da je loš u slušanju naputaka od redatelja, ali da bi mogao drugim glumcima davati direkcije...

Diplomirao je televizijsku režiju, a znanje je usavršavao radeći i na slavnoj TV seriji Zona sumraka. Režirao je cijeli niz filmova u dugoj i plodnoj karijeri. 

Komentara 2

VL
VladoEsseker
03:37 06.07.2021.

Počivaj u miru legendo , nauživao sam se gledajući tvoje filmove .

NE
nemanatrag
05:26 06.07.2021.

R.I.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije