Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 72. GODINI

Preminuo Keith Emerson, osnivač grupe Emerson, Lake and Palmer

Keith Emerson
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL
11.03.2016.
u 21:29

Uzrok smrti zasad nije objavljen

Preminuo je Keith Emerson, osnivač i klavijaturist grupe Emerson, Lake and Palmer, jedne od najvećih skupina progresivnog rocka sedamdesetih.

Na službenom Facebok-profilu grupe objavljeno je da je Emerson preminuo sinoć u 72. godini u svom domu Los Angelesu, a uzrok smrti zasad nije objavljen.

- Bio je pionir i inovator čiji je glazbeni genij dodirnuo sve nas u svjetovima rocka, klasike i jazza - komentirao je Carl Palmer, jedan od članova grupe.

Keith Emerson (1944 - 2016)We regret to announce that Keith Emerson died last night at his home in Santa Monica, Los...

Posted by Emerson, Lake & Palmer on 11. ožujka 2016

 

>> 'Peti Beatle' preminuo u 91. godini

>> Preminuo David Bowie: 'Bio je pop-genij. Ovo je golemi gubitak'

Komentara 1

Avatar megatronman
megatronman
22:31 11.03.2016.

Bio je vlasnik jednog od niti deset custom made sintesajzera koji je za njega osobno napravio sam izumitelj Robert Moog. Ostali kojih se ovako na brzinu mogu prisjetiti su Jean Michel Jarre, Rick Wakeman, Patrick Moratz, Klaus Shulze. Fanfare for the common man Keitha Emersona su na početku priredaba i Olimpijada. Bio je apsolutni genij.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije