Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sin borisa ljubičića

Preminuo dizajner Igor Ljubičić, autor prepoznatljivih špica HRT-a

Foto: HDD
1/2
24.10.2023.
u 13:18

U 51. godini u Zagrebu je preminuo dizajner vizualnih komunikacija i dugogodišnji član Hrvatskog dizajnerskog društva

U Zagrebu je u subotu preminuo dizajner vizualnih komunikacija i dugogodišnji član HDD-a Igor Ljubičić, suautor i suradnik u mnogima od najvažnijih projekata Studija Interational i svog oca, međunarodno renomiranog dizajnera Borisa Ljubičića, samozatajan kreativac koji je od sredine 1990-ih i u 2000-im godinama realizirao brojne rado gledane animirane televizijske video špice, kao i 3D ilustracije niza međunarodno nagrađivanih radova ovog studija, izvijestilo je Hrvatsko dizajnersko društvo. 

Igor Ljubičić (3.4.1973. – 21.10.2023.) studirao je produkt dizajn na Studiju dizajna u Zagrebu, a već za vrijeme studiranja se uključuje u studio svog oca Borisa Ljubičića kao zaposlenik, a 2007. godine postaje i njegov direktor. 

Radovi Igora Ljubičića su od 1993. uključeni u glavninu najvažnijih projekata ovog obiteljskog studija, a uglavnom je riječ o izuzetnim digitalnim 3D grafikama i animacijama koje su u to vrijeme bile rijetkost, naročito u hrvatskom grafičkom dizajnu. Ljubičić je za Hrvatsku radioteleviziju tako proizveo više od 30 videosadržaja, većinom različitih špica koje su se svakodnevno prikazivale na sva tri programa nacionalne televizije. Među njima bile su i dobro poznate špice za Dnevnik, Vijesti, propagandni program...

Mnogi od njegovih projekata nagrađeni su prestižnim svjetskim priznanjima.

Ljubičić je za Hrvatsku radioteleviziju tako proizveo više od 30 videosadržaja
Foto: HDD

Posljednji ispraćaj Igora Ljubičića održat će se na zagrebačkom groblju Mirogoj u petak 27. listopada u 12:30. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije