Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak legende

Preminuo Bill Withers, autor hitova Ain't No Sunshine i Just The Two Of Us

Ivor Novello Awards 2017 - London
Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL
05.04.2020.
u 09:23

U svojoj relativno kratkoj karijeri osvojio je tri Grammyja za pjesme Ain't No Sunshine, Just the Two of Us i Lean on Me i 1985. objavio povlačenje iz svijeta glazbe

Legendarni glazbenik Bill Withers, najpoznatiji po svojim uspješnicama Ain't No Sunshine, Lovely Day, Just The Two Of Us i Lean On Me, preminuo je u 81. godini života.

U priopćenju stoji da je već dulje vrijeme imao problema sa srcem.

Snimio je ukupno osam studijskih albuma od kojih su dva, Still Bill i Menagerie, ostvarila zlatnu nakladu. Kompilacijski album, Greatest Hits, ostvario je isti uspjeh. Nagrađen je počasnim doktoratima dvaju fakulteta i primljen u Dvoranu slavnih virdžinijskih glazbenika.

U svojoj relativno kratkoj karijeri osvojio je tri Grammyja za pjesme Ain't No Sunshine, Just the Two of Us i Lean on Me.

Usprkos velikoj uspješnosti 1985. objavio je povlačenje iz svijeta glazbe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije