Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Preminuo Ante Topić, dugogodišnji član Zbora HNK-a u Zagrebu

Ante Topić inače je bio član skupine tenora Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
05. prosinca 2020. u 14:53 4 komentara 5573 prikaza
Foto: HNK Zagreb

Zbor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu s tugom je izvijestio o preranoj smrti Ante Topića, dugogodišnjeg člana Zbora HNK u Zagrebu, kojeg opisuju kao divnog kolegu, pasioniranog umjetnika i kroničara naše operne i ne samo operne scene.

fotografkinja snimila FOTO Nevjerojatni prizori: Pogledajte groblje tenkova bivšeg SSSR-a

- Svojim snažnim duhom koji ni u kakvoj situaciji nije dozvoljavao da ga uhvati pesimizam, Ante nam je i u teškim trenucima uvijek poklanjao svoju posebnu duhovitost i blagonakloni osmijeh. Strast koju je gajio za opernu scenu i umjetnost bila je unikatna; prepoznavao je bez greške ljepotu koja nas okružuje i nesebično je stalno dijelio s nama, posebno u obliku trenutaka koje je za vječnost majstorski zapisivao svojom kamerom - kazali su iz Zbora i dodali: 

- Bio je čovjek iskonski inspiriran životom i tu inspiraciju je nezaustavljivo širio oplemenjujući svoj i naš svijet. Tugujemo i čuvamo nebrojene zajedničke uspomene. Antina draga i plemenita prisutnost će nam uvijek nedostajati. 

Ante Topić inače je bio član skupine tenora Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. 

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • marta22:

    Ante Topić, je koliko znam, umro od Covida 19. Pokoj mu duši! Ta je bolest bila kobna za ljude najrazličitijih zanimanja, ali se samo u Zagrebu u jeku pandemije, 21. listopada, izvodila opera. Na premijeri Carmen u režiji Arnauda Bernarda, ... prikaži još!a, solisti i članovi zbora su se valjali jedni po drugima, glumili povraćanje, ali se intendantica nije dala pokolebati upozorenjima zaposlenih. Naprotiv, u gotovo sve medije su dospjele njezine izjave: "I dok se operne kuće poput proslavljene Metropolitan opere u New Yorku zatvaraju zbog pandemije neke čak i do rujna 2021.......Iznimno smo sretni i zahvalni što smo jedno od rijetkih kazališta u svijetu čija su vrata još uvijek otvorena, u kojem se predstave i dalje održavaju i....."

  • Franjo88:

    Ovo je priopćenje uprave HNK, a ne zbora. Oni bi imali štošta za dodati.

  • Sofie75:

    Slažem se s vama. Ovo je beskrajno drsko! Nisam ovo očekivala od ovako 'ugledne' institucije. Zašto se ne može reći od čega je umro? Možda iz istog razloga zbog kojeg se skrivalo širenje COVID-a u zboru? I još onda ovakav ... prikaži još!av 'sentimentalan' članak, ma sram vas bilo! Hajde da su odlučili ništa ne objaviti, bilo bi samo ljigavo. Ali ovo je dno dna! Pokoj mu duši!