Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbogom
Povratak na članak

Preminula Sena Jurinac, velika diva zagrebačke i bečke opere

Samo mjesec dana nakon što je u Bavarskoj proslavila svoj devedeseti rođendan javljeno je da je preminula velika hrvatska operna umjetnica Srebrenka Sena Jurinac.

Komentari 8

OD
oltar domovine
14:32 23.11.2011.

vjecna ti slava teta SENA

VL
OX
oxymoron
14:51 23.11.2011.

Bila je uistinu svjetska zvijezda. Pocivala u miru!

VL
BR
Brankoz
15:01 23.11.2011.

Hvala na svemu, Sena!

VL
AL
Alfonz
15:21 23.11.2011.

Imao sam čast jednom razgovarati s Kammersängerin Senom Jurinac...Nevjerojatna osoba...Po meni najveća operna pjevačica 20.stoljeća u Hrvata...Po Seni Jurinac se treba imenovati jedna ulica u Zagrebu i to odmah....Hvala Vam gdja Jurinac na darivanju glazbe ljubiteljima glazbe širom svijeta

VL
ZE
zelenakrava
22:16 23.11.2011.

Mi generacija rođena poslije rata o njoj do devedesetih ništa nije znala.U Jugoslaviji se nije uopće spominjala.Vjerojatno je bila nepodobna i za samo spominjanje.Pa dovoljno je bilo to da je glumila u Lisinskom. Tu se spominje da je u Beču debitirala 1.5.1945.Čisto sumnjam da su se pod sovjetskim topovima održavale operne predstave.ili je već tada bio oslobođen od nacista.

VL
AL
Alfonz
15:54 24.11.2011.

@zelena krava Nevjerojatno da tako nešto napišete, vjerojatno se smatrate kravom, ali i ona je prepametna za Vas...Gospodja Jurinac je 1.5 1945. debitirala u Bečkoj operi...Bila je to prva poslijeratna predstava u Bečkoj operi...pogledajte malo povijest pa čete to pronaći...To da niste čuli za nju , to je Vaš problem..valjda ste slušali Po šumama i gorama svaki dan...Sramota je da tako provocirate i na ovakav način

VL
JU
juma
23:55 24.11.2011.

Bilo bi lijepo da ste napisali kako je gospodja Jurinac rodjena bosanskom gradu Travniku. Inace uredno objavljujete doticnu drzavu kao zemlju podrijekla na naslovnicama i u tekstovima crne kronike, pa bi trebalo tu praksu prosiriti i na rubrike kultura i osobito sport.

VL
Avatar billybull
billybull
03:23 25.11.2011.

@zelenakrava, i sam tvoj nadimak dovoljno govori o tebi...normalno da ne znas za gospodu jer je verovatno vrhunac tvoje glazbene kulture zorica brunclik ili lepa brena, no to je stvar ukusa i vjerovatno utjecaj roditelja koji su na istom nivou...no spominjanje sovjetskih topova oko beca je stvar apsolutnog nepoznavanja povijesti...takvu glupost se rijetko cuje....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.