Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskorou Exitu

Premijera obnovljenog "Nevjerojatnog događaja"

Foto: arhiva Exit
21.02.2019.
u 12:18

Za srijedu 6. ožujka (u 20 sati)  u Teatru Exit je zakazana premijera obnovljene predstave "Nevjerojatan događaj" u režiji Ivice Boban. Ova nagrađivana predstava svoju je premijeru imala u Kazalištu KNAP u prosincu 2014. godine, a sada postaje  dio repertoara Teatra EXIT.

Riječ je o suvremenoj verziji  komedije dell' arteu kojoj  četvero mladih glumaca - Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički - igraju više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja.

Publika tak saznaje zašto i kako jedan taksist baš tog dana "ni imal sreće", kako se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata, zašto je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu, koga je antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid,  kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta,  kako je zbog izvanrednih vijesti i kriznog stanja prekinuta TV emisija Globa, ali i  što se dogodilo u jednom Night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle...

Predstava "Nevjerojatan događaj", kako je opisuje sama Ivica  Boban pleše na tankom rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, te problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće, i svih nemogućih, ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije