Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
San Diego Comic Con

Predstavljena "Faza 4" Marvelovog filmskog svemira

01.08.2019.
u 14:46

Prošlog tjedna, u sklopu San Diego Comic Cona, Marvel je tijekom svojeg panela najavio nadolazeće filmove tzv. "Faze 4" njihovog filmskog svemira (MCU). Kevin Feige, producent i predsjednik Marvelovog filmskog studija, predstavio je iduće filmove kao dijelove Faze 4: "Black Widow", "The Eternals", "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" i "Thor: Love and Thunder", ali i serije Disney+ streaming servisa kao što su "Hawkeye", "WandaVision", "The Falcon and the Winter Soldier", "What If…? "i "Loki".

Prvi film Faze 4 dolazi u kina 1. svibnja 2020. godine, a to će biti samostalni film jedne od najpoznatijih Marvelovih junakinja - Black Widow. Ulogu Natashe Romanov će reprizirati Scarlett Johansson, a radnja će se baviti njezinom prošlošću i odvijati u Budimpešti koja ima vrlo značajnu ulogu za njezin lik, ali i u Marvelovom filmskom svermiru. Uz Johansson, u filmu će se pojaviti i zvijezda popularne serije "Stranger Things" David Harbour kao The Red Guardian. Film režira Cate Shortland, a snimanje je počelo već ljetos.

Nakon Black Widow, točnije 6. studenog 2020. godine, u MCU dolaze The Eternals. Pod redateljskom palicom Chloe Zao, glavne uloge će tumačiti Angelina Jolie kao Thena, Richard Madden kao Ikaris, Kumail Nanjiani kao Kingo, Lauren Ridloff kao Makkari, Brian Tyree Henry kao Phastos, Salma Hayek kao Ajak, Lia McHugh kao Sprite i Don Lee kao Gilgamesh.

Sljedeći film je Shang-Chi, za koji je na panelu otkriven i puni službeni naziv: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Film će u kina stići 12. veljače 2021. godine, režira ga Destin Daniel Cretton, a Shang-Chija, novopridošlog Marvelovog heroja glumi Simu Liu.

Doctor Strange dobiva još jedan samostalni film, misterioznog naslova "Doctor Strange in the Multiverse of Madness". Film u kina stiže 07. svibnja 2021. godine. U naslovnoj ulozi se očekivano vraća Benedict Cumberbatch, a pridružit će mu se i Elizabeth Olsen kao svima već poznata Scarlet Witch. Scott Derrickson se također vraća u nastavku kao režiser filma i na panelu je najavio kako nas možemo očekivati prvi Marvelov horor film.

Fazu 4 će na velikom platnu privesti kraju četvrti film o Marvelovom Thoru, nazvan "Thor: Love & Thunder". Iako on u kina dolazi tek 5. studenog 2021. godine, možemo očekivati odličnu zabavu, jer na poziciju redatelja se vraća Taika Waititi, poznat po uspješnom prethodnom filmu "Thor: Ragnarok". U glavnim ulogama ćemo gledati Chrisa Hemswortha kao Thora, Tessu Thompson kao Valkyrie, ali i Natalie Portman koja će najvjerojatnije pripasti uloga Jane Foster koja preuzme ulogu boga groma, tj. božice.

Dolaskom streaming platforme Disney+, Marvel se nije ograničio samo na igrane filmove i serije, pa će nam 2021. godine ponuditi i svoju prvu animiranu seriju pod nazivom "What If…?". Serija je baziranu na istoimenom strip serijalu, koja će istraživati alternativne vremenske linije i svemire u Marvelovom svijetu.

Što se tiče igranih serija, sve će biti usko povezane s kinematografskim svemirom, a prva od njih je "Falcon and The Winter Soldier" koja će se odvijati nakon događaja u filmu "Avengers: Endgame". Anthony Mackie (Falcon) i Sebastian Stan (Winter Soldier) se vraćaju u svojim ulogama, a njima se pridružuje i Daniel Brühl u ulozi negativca Barona Zeme kojeg je već tumačio u filmu "Captain America: Civil War".

Najavljeno je da će serija na Disney+ platformi izaći u jesen 2020. godine. Također, Scarlet Witch i Vision će u proljeće 2020. dobiti svoju seriju nazvanu "WandaVision" koja će više istražiti njihov odnos, ali i likove pojedinačno, dok će mnogobrojni obožavatelji Toma Hiddlestona i "boga nepodopština" doći na svoje u proljeće 2012. godine u nadolazećoj seriji "Loki" . Fazu 4 će kod serija zaključiti "Hawkeye" koja će na Disney+ platformu stići u jesen 2021. godine. Glavnu ulogu će tumačiti Jeremy Renner, a radnja će se fokusirati na podučavanje Kate Bishop, koja u stripovima preuzima ulogu Hawkeyea. Uz gorespomenute filmove, Kevin Feige najavio je i povratak lovca na vampire, Bladea, te mogući ulazak Fantastične Četvorke i X-Mena u Marvelov filmski svemir.

Komentara 1

MK
mksdk
22:16 01.08.2019.

End Game je za mnoge bio Game End. Po onome što čujem, slijedi nam razdoblje intenzivne ljevičarske propagande.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije