Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade za "Balon"

Predstavi "Balon" dva Grand prixa na festivalu u Brčkom

'Predstava Balon Teatar Exit '
''
29.11.2010.
u 16:20

Predstava "Balon" Mate Matišića u režiji Mislava Brečića dobio je dva Grand prixa u Brčkom. "Balon" je nagrađen kao najbolja predstava, a najboljim glumcem proglašen je Krešimir Mikić

Iako predstava "Balon" Mate Matišića u režiji Mislava Brečića nije dobila niti jednu nagradu hrvatskog glumišta (a imala je četiri nominacije), uspješnica Teatra Exit dobiva priznanja u inozemstvu. Tako je "Balon" na 27. Međunarodnim kazališnim susretima u Brčkom nagrađen s dva Grand prixa, i to za predstavu u cjelinu, a svoj novi Grand prix dobio je i Krešimir Mikić kao najbolji glumac.

Na 17. festivalu glumca "Balon" je dobio nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini, Mikić je dobio nagradu Fabijan Šovagović kao najbolji glumac, a Ana Maras dobila je nagradu Ivo Fici za najbolju mladu glumicu do 28 godina. Na 20. Marulićevim danima "Balon" je dobio nagradu publike za najbolju predstavu, Vilim Matula nagrađen je za najbolju glumačku izvedbu dok je Mikić dobio nagradu čitatelja Slobodne Dalmacije za najbolje glumačko ostvarenje.

I na 34. Danima satire Vilim Matula dobio je Zlatni smijeh za najbolje glumačko ostvarenje. Predstava "Balon" koja je jedna od najnagrađivanijih predstava hrvatskog glumišta ponovno je na repertoaru Exita 3. i 4. prosinca u 20 sati. U predstavi igraju Vilim Matula, Krešimir Mikić, Ksenija Marinković/Branka Trlin i Ana Maras/Judita Franković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije