Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh "Ritine škole"

Predstava Planet Arta osvojila Veliku lisku na Međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska

01.10.2021.
u 10:34

"Ritina škola" Planet Arta osvojila je Veliku lisku na Međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska za najbolju predstavu u cjelini. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji u njoj i glumi iz Vandu Winter

Popularna predstava "Ritina škola" Willyja Russela u produkciji kazališta Planet Art iz Zagreba osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu u cjelini na 18. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska održanom u tamošnjem Narodnom pozorištu. Komedija o neobičnoj frizerki Riti koja upisuje tečaj književnosti do sada je osvojila desetak nagrada u Hrvatskoj za predstavu u cjelini i za glumačka ostvarenja, a sada je dobila i prvu međunarodnu nagradu.

U predstavi su nastupili Vanda Winter koja tumači ulogu neobične Rite i Marko Torjanac, koji igra profesora, a koji je ujedno i redatelj predstave. Predstava je do sada izvedena više od 150 puta. 

Baš sa "Ritinom školom" Planet Art započinje i nvou zagrebačku kazališnu sezonu. Otvorenje sezone je u subotu 9. listopada u 20 sati u Kazalištu Mala scena.

Nakon toga će Planet Art izvoditi predstave "Velika Zvjerka", "Posljednja Freudova seansa" i '"ko je ovdje lud?", a nakon pauze ponovno će zaigrati i "Ljubavna pisma Staljinu". Gledatelji diljem Hrvatske moći će pogledati i novu komediju Planet Arta "Boksačko srce" o susretu starog boksača i mladog delikventa koji jedan drugome pomažu izvući se iz zahtijevnih životnih situacija u kojima su se našli.

U pripremi je i nova premijera. Riječ je šarmantnoj komediji "Korak po korak" čija se premijera očekuje početkom prosinca, a glavne uloge tumačit će tri poznate glumice čija su imena za sad tajna.

Predstave Online kazališta snimljene s četiri kamere i profesionalnim ozvučenjem, biti će i dalje dostupne grupnim online posjetima za škole i tvrtke koje će kazališnim predstavama htjeti darivati svoje zaposlenike i poslovne partnere. Taj vid odlaska u kazalište pokazao se vrlo popularnim prošle godine, ističu u kazalištu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije