Naslovnica Kultura Kazalište

Predstava koju ne bi trebali zajedno raditi bračni parovi

”To je kazališni komad kojeg obožavam i spada u najbolja dramska djela prošlog stoljeća. Drama je to duboka i ozbiljna, ali ima i sve one elemente koji mogu zabaviti publiku”, rekao je Šerbedžija
19. srpnja 2019. u 16:26 0 komentara 228 prikaza
Kazalište Ulysses
Foto: Kazalište Ulysses
Pogledajte galeriju 1/6

Centralni događaj ovogodišnje, devetnaeste sezone Kazališta Ulysses premijera je predstave ”Tko se boji Virginije Woolf”, koja će biti održana 29.srpnja na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu. ”To je predstava koju ne bi trebali zajedno raditi bračni parovi”, rekla je redateljica Lenka Udovički na konferenciji za medije održanoj jučer na Brijunima, predstavljajući predstavu u kojoj je glavna uloga povjerena njenom suprugu, proslavljenom glumcu Radi Šerbedžiji.

talentirani nasljednici Gluma im je u krvi: Oni su krenuli stopama svojih roditelja

Uz osnivača kazališta Radu Šerbedžiju na predstavljanju ovogodišnje sezone bio je i ravnatelj Ulyssesa dr. Duško Ljuština, glumci i suradnici iz predstave, te predstavnici Istarske županije i gradova Pule i Umaga i Nacionalnog parka Brijuni.

”Svatko je od glumaca u ovoj predstavi donio nešto svoje, a nismo je ni modernizirali, niti koncepcijski bitno dopunjavali”, kazala je Lenka Udovički, predstavljajući glumačku ekipu u kojoj su još Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Ljubomir Bulajić, Martin Grđan, Romina Tonković i Nika Ivančić.

”To je kazališni komad kojeg obožavam i spada u najbolja dramska djela prošlog stoljeća. Drama je to duboka i ozbiljna, ali ima i sve one elemente koji mogu zabaviti publiku”, rekao je Šerbedžija, koji ovo ljeto na Brijunima igra u tri predstave.

Duško Ljuština je izrazio zadovoljstvo odnosom Nacionalnog parka Brijuni prema Ulyssesu, rekavši da su do nedavno bili 'podstanari i najmoprimci', a sada je taj odnos postao partnerski. Ljuština je naglasio i da je  u Ministarstvu kulture otvorena nova stranica za mnogo bolju i kvalitetniju suradnju. ”Nadam se da smo, kako sada stoje stvari, zauvijek osigurali opstanak ovog teatra”.

Zijah Sokolović: 'Glumci ne stare, Pero Kvrgić nije nikada ostario'

Ravnatelj NP Brijuni Marno Milotić iskazao je zadovoljstvo što je Ulysses već devetnaest godina na Brijunima, jer je to prilika da publika vidi ozbiljne predstave i velike glumce. ”Sada je to ozbiljno partnerstvo i veselimo se sljedećoj jubilarnoj, dvadesetoj sezoni. Uz sve probleme koji su postojali danas Ulysses više nije mala priča s Brijuna, već značajni festival na svjetskoj kazališnoj karti”, kazao je Milotić. Uz zahvalu za podršku Istarske županije i gradova Pule i Umaga Kazalište Ulysses ove će godine dati popust gledateljima koji žive u tim gradovima i Županiji. ”Naša je želja da Ulysses ne bude ovdje samo preko ljeta, nego i preko cijele godine” naglasio je Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Na konferenciji za medije govorili su i Jasmina Nina Kamber, pročelnica upravnog odjela za kulturu grada Pule, Slaviša Šmalc, pročelnik upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti grada Umaga, Sanja Cinkopaj Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule, Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga i Iva Jakac Brajković iz Ustanove Festum.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.