Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival glumca

Predstava 'Dvoje' Teatra Exit proglašena je najboljom

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/5
21.05.2018.
u 09:48

Četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović, za najbolja umjetnička ostvarenja dvije glumice i dva glumca dodijeljene su, Borku Periću, Goranu Košiju, Antoniji Stanišić Šperanda i Petri Kovačić Pavlina.

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja u Iloku je završio 25. festival glumca.

Odlukom ocjenjivačkog suda, kojega su činili Vinko Kraljević, Hana Hegedušić i Tatjana Bertok-Zupković, predstava „Dvoje“, u produkciji Teatra Exit iz Zagreba, u izvedbi Bojane Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka te režiji Matka Raguža dobitnica je Nagrade Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini. 

Četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović, za najbolja umjetnička ostvarenja dvije glumice i dva glumca dodijeljene su, Borku Periću, Goranu Košiju, Antoniji Stanišić Šperanda i Petri Kovačić Pavlina.

Nagrada Nevenka Filipović za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu ili mlade dodijeljena je Ediju Ćeliću za ulogu Francoisea u predstavi Zašuti u produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. Nagrada za najbolju glumicu do 28 godina pripala je Tesi Litvan za ulogu Jele u predstavi Povratak u produkciji Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, a Nagrada Ivo Fici za najboljeg glumca do 28 godina Robertu Španiću za ulogu Ive u predstavi Povratak u produkciji Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskom glumištu, kazališnoj umjetnosti i Festivalu glumca, Festivalski odbor, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika te kazališna družina Asser Savus dodijelili su županu Boži Galiću i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tijekom ovogodišnjeg Festivala glumca publika je imala prilike pogledati 107 predstava kazališta iz cijele Hrvatske.

1/23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije