Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ponovne ovacije za operu “Opsada Korčule”

Opsada Korčule
07.09.2022.
u 09:43

Germania u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja pomaže promicanje hrvatskog kulturnog naslijeđa

U samoj Korčuli u dvije uzastopne izvedbe ovacijama je ispraćena ‘Opsada Korčule‘, komična opera u tri čina engleskog skladatelja i orguljaša Samuela Arnolda, nastala na temelju libreta Johna O’Keefea. Ovo vrijedno djelo je nastalo čak prije 235 godina, dok se sama opsada odvijala 1571. godine. Opera je izvedena u novom, rekonstruiranom izdanju budući da je izvorna partitura uništena i izgubljena.

Opsežan posao rekonstrukcije djela, adaptacije za izvedbu na hrvatskom jeziku kao i prethodno muzikološko istraživanja predvodio je maestro Josip Degl’Ivellio, a prva izvedba se odvila prošloga ljeta. Nagrađivani hrvatski skladatelj i zborovođa je posebnu zahvalnost izrazio Germaniji Sport, jednom od pokrovitelja ovog spektakla.

Bez pomoći i donacije Germanije ne bismo bili u mogućnosti realizirati ovu izvedbu u našoj prekrasnoj Korčuli. Od srca zahvaljujemo, a prezadovoljni smo i kritikama koje smo dobili prethodnih dana. Očito da je publika uživala u operi, te je sve prošlo izvanredno.“, naglasio je maestro Josip Degl’Ivellio.

Potporom ovom iznimno vrijednom kulturnom događanju Germania nastavlja niz uspješnih društveno odgovornih projekata i suradnji s lokalnom zajednicom I to kroz ekološko djelovanje, potporu mladim talentima, osjetljivim društvenim skupinama, te kroz pomoć zdravstvu, kulturi,.. Navedeno društveno odgovorno djelovanje je jedna od trajnih misija Germanije te ovdje nije kraj istom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije