Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO POKRADENA

Nevjerojatan slučaj u Zagrebu: Preko noći pokrali cijelu izložbu, nestalo 20 radova

17.05.2023.
u 15:00

Izložba koju je organizirao Izložbeni salon Izidor Kršnjavi nalazila se na Trgu Republike Hrvatske

Od 18. travnja, pored tramvajske stanice na Trgu Republike Hrvatske, nedaleko zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, mogli smo vidjeti izložbu Željka Koprolčeca i Duška Šibla "Opasno crvena". Naime, budući da su organizatori izložbe, i Škola i Izložbeni salon Izidor Kršnjavi koji unutar nje djeluje, trenutno u obnovi zbog potresa, svoje aktivnosti organiziraju na raznim drugim lokacijama te na otvorenom, u javnom prostoru. 

A zatim se dogodilo nešto u povijesti hrvatske umjetnosti neviđeno i cijela je izložba navodno usred noći - pokradena. Nestalo je čak dvadeset radova, koji su bili otisnuti na specijalne panoe velikih formata, otporne i na kišu te zašarafljene u metalne okvire.

Izložba "Opasno crvena" nastala je u suradnji poznatih umjetnika, fotografa Koprolčeca i slikara Šibla. Na umjetnički dorađenim fotografijama bile su većinom balerine Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a izložene su trebale ostati do danas, 17. svibnja. Cijeli je bizarni slučaj prijavljen policiji, objavili su organizatori.  

Komentara 11

AC
acer7
15:59 17.05.2023.

Daj ovo je za malu djecu. Tko bi to ukrao i što bi sa tim? svašta

Avatar Make my day
Make my day
17:50 17.05.2023.

Ne vjerujem da se u Hrvatskoj krade, ja vjerujem našem režimu.

DU
Deleted user
17:44 17.05.2023.

Bio sam na toj izložbi, i nakon par minuta pobjegao, jer me tjerala na riganje. Nije mi jasan profil lopova kom su trebale te izložbene bljuvotine, i što će sa njima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije