Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo 
Pogorelić i
Povratak na članak

Pogorelićev klavir obrisao zamusani ansambl za jasan pogled na Chopina

Maestrovi prsti skalpelski su oštri i ovaj put s jasno izraženim stavom da mimo služenja instrumentu nisu tu da bi bilo komu drugomu ugađali

Komentari 6

DU
Deleted user
14:53 26.08.2015.

Meni je zanimljivija konstatacija da je" ansambl konačnu verziju svoje partiture dobio takoreći tik prije pokusa s Pogorelićem"!!! Zbog čijeg propusta? Neprofesionalno i neozbiljno! Sad treba sve svaliti na leđa ansambla...A ni Pogorelić (osim teatralnošću) nije baš briljirao...da je tako svirao neki mladi umjetnik -nitko ga ne bi ni spomenuo!

VL
GU
guilderstern
12:03 27.08.2015.

Koncert nije bio vrhunski,ali bome nisu ni Pofukove kritike kad vec pricamo o zamagljenim staklima.iz cega se to vidi da Pofuk ista zna o glazbi?skalpeli divovi titani?u glazbenim oblicima nema ni riječi o tome.G.Pofuk kritizira samo koncerte na kojima je bitno biti viđen.Umjetnički relevantne koncerte ne posjećuje često.

VL
DU
Deleted user
17:21 25.08.2015.

Kocsis i Pogorelic miljama su daleko od orkestra koji ih prati i za takve velikane mozda bi trebalo osigurati bolju orkestralnu pratnju sto podrazumjeva angazman ozbiljnijeg komornog orkestra sa zapada. Na zalost gudaci u hrvatskoj nisu u mogucnosti parirati takvim velikanima jer ni tehnicki ni muzikalno ni tonski nisu a pari Kocsisu i Pogorelicu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.