Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ostajemdoma

Pogledajte ZKM-ovu predstavu #radninaslovantigona na Večernji.hr

Foto: ZKM
1/3
12.04.2020.
u 08:00

Večernji.hr u sklopu društveno odgovornog specijala Mijenjamo navike #OstajemDoma svojim čitateljima omogućuje besplatno gledanje koncerata, predstava i filmova. Večeras u 20.30 sati na redu je ZKM-ova predstava #radninaslovantigona.

Večernjakov društveno odgovorni specijal Mijenjamo navike #ostajemdoma večeras u 20.30 sati donosi vam predstavu Zagrebačkog kazališta mladih #radninaslovantigona. Pretplatite se na YouTube kanal Večernjeg lista za još odličnog video sadržaja!

-  Naša Antigona govori o tragičnom susretu između dva načina poimanja svijeta, stoga se ona sada bori ne samo za pravdu i moral, već za slobodu i informaciju. Dogodio se atentat, a Polinik, Antigonin brat oktriva da iza atentata stoji vlada koja to koristi za pritisak na “neprijatelje domovini”. Polinik pokušava objaviti taj podatak i zbog toga je ubijen. Antigona je odlučna da otkrije istinu o tome. Ona se bori za svijet u kojem će informacije biti dostupne svima. Nasuprot tome Kreont se bori za svijet u kojem moral i pravo kontrolira onaj tko kontrolira informacija. Oni koju znaju, oni vladaju, a mogli smo to spojiti s atentatima na novinare Charlie Hebdoa u Parizu, ali i sa svima što se u SAD-u događa nakon 11. rujna  i događajima u Argentini u kojoj je borba za slobodu tiska vrlo aktualna.No, to je priča o najvećim klasičnim pričama kakva je Antigona. One pružaju priliku da govorimo u vrlo aktualnim problemima, ne treba ih se vezati za samo jedan događaj, jer iste se stvari, na isti način događaju u cijelom svijetu - rekla je povodom premijere 2015. godine Večernjem listu redateljica predstave, Argentinka Renata Carola Gatica.

Autorski tim: 

Prijevod: Nikolina Židek
Režija: Renata Carola Gatica
Dramaturgija: Jazmín Sequeira
Scenografija i oblikovanje lutaka: Luciano Delprato
Kostimografija: Doris Kristić
Glazba: Nenad Kovačić
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Čavlek
Asistentica za lutkarstvo: Natalie Murat Dean
Jezična savjetnica: Đurđa Škavić

Uloge tumače:

Anđela Ramljak: Antigona
Sreten Mokrović: Kreont
Petar Leventić: Izmena, zbor
Vedran Živolić: Hemon, zbor
Jasmin Telalović: Tiresija, zbor
Frano Mašković: Euridika, zbor
Danijel Ljuboja: Zborovođa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije