Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fantastikon

Počinje 5. konvencija znanstvene fantastike i igara u Splitu

Foto: FantaSTikon
03.03.2020.
u 09:10

Šesta Konvencija fantastike, igara i znanstvene fantastike FantaSTikon, održat će se u Splitu u organizaciji Udruge F&ST, od 13 do 15. ožujka, najavljeno je u ponedjeljak.

FantaSTikon će se održati u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Kao i prethodnih godina, konvencija je tematski obilježena, a ove godine se oslanjaju na Italiju i „Pod morem“, dok će od zanimljivih obljetnica biti uključene stogodišnjice rođenja literarnih velikana Isaaca Asimova i Franka Herberta, te 150. obljetnice objavljivanja proto-SF romana Julesa Verna "20.000 milja pod morem", najavili su organizatori.
Splitskoj publici će se predstaviti Francesco Verso, višestruko nagrađivani talijanski pisac znanstvene fantastike i urednik s predavanjima na engleskom jeziku tijekom kojih će zainteresirani moći čuti o njegovom viđenju žanra ali i o EuroConu koji će se 2021. održati u Fiuggi.

Josip Ćirić, profesor s Filozofskog fakulteta u Zadru će na FESB-u predstaviti Asimova i raspravljati o tome koliko smo kao čovječanstvo odmakli od njegovih postulata.
Aleksandar Žiljak, poznati i nagrađivani pisac i ilustrator, govorit će o morskim čudovištima koja još od antike ispunjavaju pomorce strahom. Morske zmije, krakeni, balene, divovske lignje - neka su ostala u domeni mašte, a za neka se pokazalo kako su sasvim stvarna.
Biolog mora i profesionalni ronilac te ljubitelj znanstvene fantastike, Donat Petricioli u svom predavanju govorit će o karakteristikama vode - kemijskim, fizikalnim, biološkim, mehaničkim i nekim drugim svojstvima.

Na FantaSTikonu će sudjelovati i Dalibor Perković "pretpotopni fan SF-a" i autor romana „Rakova djeca“.
U filmskom programu će se moći pogledati 'Slice Of Life', originalni kratki znanstveno-fantastični film snimljen u maloj garaži iznad Zagreba upotrebom maketa i projekcija, u stilu SF klasika iz 1980-ih. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije