Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Počelo snimanje Matanićeva filma 'Zvizdan' o tri zabranjene ljubavi koje prati teret prošlosti

Dalibor Matanić, koji je i scenarist filma, glavne je uloge povjerio Tihani Lazović i Goranu Markoviću, direktor fotografije je Marko Brdar, a montažu će potpisati Tomislav Pavlic. Producentica je Ankica Jurić Tilić, skladatelji su Alen i Nenad Sinkauz, scenografiju potpisuje Mladen Ožbolt, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a majstorica maske je Mojca Gorogranc Petrushevska
06. listopada 2014. u 09:00 1 komentara 2888 prikaza
Zvizdan
Pogledajte galeriju 1/5

Na obali Peručkog jezera započelo je snimanje igranog filma Zvizdan redatelja Dalibora Matanića. Film se snima tijekom listopada i studenog na lokacijama u okolici Knina – Peručkom jezeru, Erveniku, Đevrskoj, Golubićima i Kistanju. 

Filmska je priča Zvizdana smještena u tri različita desetljeća, u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem. Pratimo tri ljubavne priče od kojih je svaka zapravo priča o zabranjenoj ljubavi.

Dalibor Matanić, koji je i scenarist filma, glavne je uloge povjerio Tihani Lazović i Goranu Markoviću, direktor fotografije je Marko Brdar, a montažu će potpisati Tomislav Pavlic. Producentica je Ankica Jurić Tilić, skladatelji su Alen i Nenad Sinkauz, scenografiju potpisuje Mladen Ožbolt, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a majstorica maske je Mojca Gorogranc Petrushevska.

Film proizvode zagrebačka Kinorama i slovenska filmska kuća Gustav film, u suradnji sa SEE Film Pro iz Srbije.

projekta podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i programa Media.

>> Prva dva filma naviještaju dobru filmsku berbu

>> Mataniću u pet godina dali 9,2, a Schmidtu 8,8 milijuna kuna

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • autoritet:

    Bili su njegovi "Majstori" na TV-u sinoć... Koja površna i nedorađena budalaština, jedino je slika lijepa. Mataniću, okani se režije i pisanja scenarija, nitko se ne može toliko samozavaravati da vjeruje da je ovo što radiš vrijedno milijuna poreznih obveznika koje trošiš.