Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gost iz Australije

Počele Orguljaške večeri u požeškoj katedrali

Kurt Ison
arhiva VL
28.09.2011.
u 16:15

Orguljaške večeri nastavljaju se koncertom Komornog zbora crkve sv. Lovre uz nastup Gudačkog kvarteta, zatim solističkim koncertom Višeslava Jaklina, Alena Kopunovića Legetina i Ante Knešaureka

Kurt Ison, jedan od najvažnijih predstavnika mlađega naraštaja orguljaša u Australiji, svojim koncertom na orguljama požeške katedrale, jednim od najboljih u Hrvatskoj, otvorio je ovogodišnje Orguljaške večeri u Požegi. Nakon što su ga imali prilike slušati Parižani, Bečani, Nizozemci, Talijani i Nijemci sada se ta prilika pružila i Požežanima. Ison je svirajući Bacha, Schumanna, Brahmsa kao i novije skladatelje poput Bonneta, Elgara i Koehnea pokazao svoju virtuoznost za što mu požeška publika nije ostala dužna.

– Gostovanje ovoga umjetnika, dogovoreno prošle godine za pohoda požeškoga biskupa Hrvatima u Australiji, koncertu daje i dimenziju katoličke širine i napose duboke povezanosti svih koji su se od hrvatskoga roda raspršili diljem svijeta, ali ostaju u zajedništvu po vrijednostima odnjegovanima u školi Isusova evanđelja služenjem Katoličke crkve – istaknuo je požeški biskup Antun Škvorčević.

Orguljaške večeri nastavljaju se koncertom Komornog zbora crkve sv. Lovre uz nastup Gudačkog kvarteta, zatim solističkim koncertom Višeslava Jaklina, Alena Kopunovića Legetina i Ante Knešaureka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije