Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTHUMNO PRIZNANJE

Počasni grob grada Beča za pobjednika Eurovizije Udu Jürgensa

Udo Jurgens
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
31.12.2014.
u 00:15

Jürgens je 1966. godine kao predstavnik Austrije pobijedio na pjesmi Eurovizije s pjesmom "Mercie Cherie"

– Za grad Beč je posve razumljivo da za velikog pjevača i miljenika brojnih Bečanki i Bečana ponudi počasni grob. Znali smo da je Beč za Udu Jürgensa bio vrlo značajan grad i glazbena domovina. To je bila njegova posljednja želja u testamentu, koju mu želimo ispuniti - rekao je u utorak vijećnik za kulturu grada Beča Andreas Mailath Pokorny za austrijski radio i televiziju ORF.

Istakao je kako je želja austrijskog pop pjevača i skladatelja Jürgensa, koji je umro u nedjelju 21. prosinca u 80. godini života, kada mu je tijekom šetnje švicarskim Gottliebenom otkazalo srce, da bude pokopan upravo u Beču "velika čast za ovaj grad glazbe".

Pobjednik Eurovizije

ORF javlja da bi urna s pepelom Ude Jürgensa trebala biti položena u grob na Središnjem gradskom groblju u Beču tijekom siječnja, no da se točan datum još ne zna. Posmrtni ostaci popularnog austrijskog pjevača kremirani su u prošli utorak u Švicarskoj, gdje se je od njega oprostila njegova najuža obitelj i prijatelji.

Bečki gradski vijećnik Mailath Pokorny je rekao kako "postoji spremnost i mogućnost da se i austrijska javnost oprosti od Ude Jürgensa" i da grad Beč upravo radi na tome u dogovoru s pjevačevim bratom i menadžmentom. Jürgens je 1966. godine kao predstavnik Austrije pobijedio na pjesmi Eurovizije s pjesmom "Mercie Cherie". S prodanih preko 100 milijuna nosača zvuka bio je jedan od najuspješnijih austrijskih pjevača svih vremena. 

Komentara 1

TO
tolitol
08:28 31.12.2014.

Zanimljivo je promatrati tzv. "hrvatske" medije, pogotovo kada izvještavaju o tzv. estradi, na što stavljaju naglasak. Severina Vučković zaleti se u muški wc i "zaradi" članak u novinama. Udo Jürgens, koji je starijim generacijama bio puno više od samo eurovizijskog pobjednika, iznenada umre. U hrvatskim medijima o tome ni riječi. Sramota, ali i podsjetnik da je sve to dio samo šireg problema. Hrvatska je vjerojatno jedina zemlja u Europi bez kvalitetnog dnevnog lista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije