Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put u povijesti

Amanda Gorman s Bidenove inauguracije prva je pjesnikinja na naslovnici Voguea

Patrick Semansky/DPA/PIXSELL
13.04.2021.
u 12:10

Njezina knjiga poezije 'The Hill We Climb', nazvana po pjesmi koju je Amanda recitirala na inauguraciji, u prvom tjednu od objavljivanja po stopi prodaje prestigla je sve ikada objavljene knjige poezije

Na svibanjskoj naslovnici najpoznatijeg svjetskog modnog magazine Vogue po prvi put u povijesti bit će pjesnikinja. Riječ je o 23-godišnjoj Amerikanki Amandi Gorman koju je proslavio nastup na inauguraciji novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Joe Bidena.

Njezinih „pet minuta slave“ na inauguraciji pokazali su se tek kao ulaznica u novi svijet. Tako je mlada Afroamerička pjesnikinja ubrzo potpisala ugovor s agencijom IMG Models.

Fotografije za Vogue snimila je slavna fotografkinja Annie Lebowitz, a Amanda je pozirala u odjeći dizajnera Virgila Abloha. Abloha, dizajner Louisa Vuittona, objavio je na Instagramu da je haljina koju je pjesnikinja nosila na snimanju inspirirana afričkim naslijeđem i fotografijom njegove bake.

Amanda je bila najmlađa izvođačica u povijesti predsjedničkih inauguracija u SAD-u. Prije nje najmlađi pjesnik koji je nastupao na predsjedničkoj inauguraciji bio je Richard Blanco koji je tada imao 44 godine, otkrila je.

Pjesnikinja je na kulturnoj i modnoj sceni postala hit nakon inauguracije. Pradina crvena satenska traka za glavu, koju je tada nosila, odmah je rasprodana, a prema modnoj tražilici Lyst, za više od 1300 posto porasla je potraga za žutim kaputima. Upravo je žuta boja zaštitni znak ove pjesnikinje. Tu boju kao dio modne kombinacije za inauguraciju odabrala je zbog prve dame dr. Jill Biden, koja joj je jednom prilikom rekla da joj se sviđa kako joj stoji žuto, ispričala je Amanda za Vogue.

Njezina knjiga poezije "The Hill We Climb", također ukoričena u intenzivnu žutu boju, nazvana je po pjesmi koju je Amanda recitirala na inauguraciji. U prvom tjednu od objavljivanja po stopi prodaje prestigla je sve ikada objavljene knjige poezije. Veliko postignuće je i uvrštavanje knjige na prvo mjesto liste USA Today best-sellera. Ovo je također po prvi put u povijesti da se knjiga poezije našla na samom vrhu ove liste, pohvalila se Amanda na Instagramu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije