Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka filharmonija održala koncert za Zakladu Ana Rukavina

Pijanisti Janjanin i Marshall proslavili 35 godina suradnje

marshall janjanin zf
Foto: Tomislav Čuveljak/ZF
Autori: zm, bp/VLM
31.03.2014.
u 13:14

U rasprodanoj dvorani Lisinski bio je i predsjednik Josipović uz ostale političare koji su došli podržati rad Zaklade Ana Rukavina

Udruženim snagama Zaklade Ana Rukavina i Zagrebačke filharmonije u petak navečer održan je humanitarni „Koncert za život“ u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja.

Za energične interpretacije popularnih skladbi od Bacha do Gershwina pobrionuo se pijanistički duo Mladen Janjanin i Wayne Marshall pred rasprodanom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog.

Janjanin i Marshall upoznali su se u vrijeme studija u Londonu, a ovim posljednjim u nizu mnogih zajedničkih nastupa proslavili su 35 godina umjetničke suradnje i prijateljstva. Marshall je u međuvremenu napravio veliku svjetsku karijeru kao orguljaš i pijanist, a posljednjih godina i kao dirigent. U petak u Lisinskom nastupio je i u toj ulozi istodobno dirigirajući i svirajući.

Razdragana publika bila je nagrađena zabavnim i virtuoznim bisevima dvojice pijanista, a u dvorani je bio i predsjednik Ivo Josipović te izaslanici drugih visokih državnih tijela, ako i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor. Svi su oni svojim prisustvom došli podržati i rad humanitarne zaklada Ana Rukavina koja već pet godina uspješno surađuje upravo sa Zagrebačkomk filharmonijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije