Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade

Pavlu Mašiću dvije nagrade za interpretaciju Bachovih djela

barokne večeri
Marko Jurinec/PIXSELL
04.10.2010.
u 20:46

Mašić je osvojio nagradu i kao član Ansambla Symblema, a nagrađeni su i Višnja Mažuran te Glazbena škola Varaždin

Vrsni orguljaš i čembalist mlađe generacije Pavao Mašić na jubilarnim je Varaždinskim baroknim večerima osvojio čak tri nagrade. Stručni žiri pod predsjedanjem muzikologinje dr.sc. Zdenke Weber dodijelio mu je nagradu Jurica Murai za najbolju interpretaciju na Festivalu, istaknuvši kako je na koncertu u Varaždinskoj katedrali na kojem je izveo djela J.S. Bacha demonstrirao izvrsnu tehničku spremnost i glazbenu osvjedočenost kojima je na najvišim standardima orguljskoga sviranja interpretirao ta zahtjevna djela.

Da je riječ o najboljoj izvedbi Bachovih djela na 40. Baroknim večerima potvrdila je i nagrada Kantor, koju je također dobio glavni orguljaš crkve sv. Marka u Zagrebu i asistent prof. Višnje Mažuran na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Treću - nagradu Ivan Lukačić, Mašić je dobio kao član Ansambla Symblema, za posebno istaknute domete u povijesno utemeljenom izvođenju barokne glazbe.

Nagradu Ivan Lukačić uz 45. obljetnicu umjetničkog rada žiri je dodijelio uglednoj čembalistici Višnji Mažuran, rođenoj Varaždinki, koja je na Baroknim večerima nastupila čak 53 puta. A nagradu Ivan Lukačić dobila je i Glazbena škola u Varaždinu uz 180. obljetnicu od osnutka za Svečani koncert u katedrali koji su pod ravnanjem profesorice Dade Ruža izveli sadašnji i bivši učenici Glazbene škole.

Ključne riječi

Komentara 1

ER
eric
02:49 01.04.2011.

Pavao je simpatičan i vrlo dobar glazbenik ali što ta klika radi, to mu je veći minus nego plus. U tradiciji koja traje godinama taj varaždinski krug se izmjenjuje, tepa i dodjeljuje kao da su sami i jedini na ovom svijetu. Mali kružok. Suseda do susede i eto ti komisijice pa žirija pa ja tebi ovo a onda ti ono itd. Gospođe, vi dobro znate raditi svoje poslove ali ovakvim stilom kumica štetite i sebi a naročito drugima, posebno mladima. Oni nisu slijepi i glupi. Prepoznaju despotizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije