Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob oko palače vranyczany
Povratak na članak

'Ovo je najveći napad na Akademiju u povijesti! Takvo što nisu tražili ni Pavelić ni Tito'

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti oglasila se o aktualnim prijeporim oko vlasništva nad palačom Vranyczany i umjetninama u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti.

Komentari 2

BR
Brankko
23:03 16.04.2021.

Osoba "Republika Hrvatska" u tom slučaju nastupa kao običan nasilnik koji sa strane pomaže drugomu nasilniku. Zanimljivo: "Nacionalni" muzej moderne umjetnosti. Zašto nije HRVATSKI? A parola "nikad neće biti HAZU", zaista je blesava, jer imitira ono Vukovar nikad neće biti Bykobap. Dakle jedan "nacionalni" muzej (moderna galerija) protiv akademije koja je hrvatska. Neobične igre riječima. A o želji da se postane vlasnik tuđega... ah, hrvatska priča, tako obična na hrvatskim "sudovima".

VL
ZA
zagreb5
16:48 16.04.2021.

KRECE RASPRODAJA... To je najveći napad na Akademiju od njenog osnivanja, a od tada je prošlo 160 godina. Tako nisu postupili niti Austrijanci, niti mađaroni, niti Karađorđevići, niti Pavelić, niti drug Tito niti akademik Tuđman. Akademiji je ponuđeno da su odrekne vlasništva zgrade u Hebrangovoj 1 u korist Republike Hrvatske koja bi je nakon toga dala u upravljanje Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti. Predloženo je i da Akademija odustane od zahtjeva da se utvrdi njezino pravo vlasništva nad 1057 umjetnina koje se nalaze u donedavnoj Modernoj galeriji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.