Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od četvrtka, 29. studenog

Ovaj tjedan počinje Dance Inn

Festival Dance Inn
Foto: Promo
1/18
27.11.2018.
u 10:04

Matija Ferlin, Dino Pešut, Saša Božić, Petra Hrašćanec, Matej Kejžar i niz drugih umjetnika predstavljaju svoje projekte na inovativnom festivalu suvremenog plesa

Festival Dance Inn, čiji je umjetnički direktor kazališni redatelj Saša Božić, nakon jesenskog izdanja, vraća se na zagrebačku festivalsku scenu – od 29. studenog do 9. prosinca ne propustite pogledati recentne produkcije kazališnih i plesnih projekata iz Slovenije i Hrvatske.

Foto: Promo

Ovosezonski, zimski Dance Inn, održava se na tri lokacije u Zagrebu – i to Kazalištu KNAP na Pešćenici, u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske, te na jednoj tajnoj lokaciji, na kojoj će biti izveden tekst Dine Pešuta, nagrađen „Držićem“.

Kazalište KNAP, s kojim u suradnji nastaje Dance Inn Winter 2018, će tako od 29. studenoga do 3. prosinca ugostiti izvedbe nove predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića – „Vratiti nekoga kući“, projekt Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu – „House Bolero“, izvedbu autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića – „Pričamo bajke odraslima“, te hrvatsku premijeru predstave „Staging a play: Staklena menažerija“, Matije Ferlina.

Foto: Promo

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati premijerna i reprizne izvedbe plesnog projekta „Boli kolo“, inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec.
Festival se zatvara 8. i 9. prosinca u 20 sati, izvedbama drame „Veliki hotel Bezdan: Pupoljak“ Dine Pešuta, koji je za navednu dramu dobio nagradu „Marin Držić, u Kolažu (Amruševa 11).

Sve informacije o programima pronađite na www.danceinn.org.

Ulaznice za sve izvedbe stoje 50 kuna, 40 s popustom za umirovljenike i studente. Ulaznice za izvedbu „Vratiti nekoga kući“, 29. studenog nisu u prodaji. Studenti Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu ostvaruju besplatan ulaz na sve programe.

Foto: Promo

Ulaznice za izvedbe u KNAPu su u prodaji na blagajni KNAPa, a za izvedbe u LADO-u ulaznice se kupuju prije izvedbe. Rezervacije na danceinn@mail.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije