Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL FRANCUSKE

Predsjednica Grabar-Kitarović otvorila izložbu skulptura velikog Rodina

Rodin
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
05.05.2015.
u 21:57

Kolinda Grabar-Kitarović podsjetila je na stvarne stoljetne kulturne veze Hrvatske i Francuske

U ime francuske Vlade večeras je u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu gospodin Patrick Bloch, predsjednik francusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva i predsjednik odbora za kulturu i obrazovanje u francuskoj Nacionalnoj skupštini, otvorio Festival Francuske u Hrvatskoj "Rendez-vous".

Festival je počeo velebnom izložbom skulptura Augusta Rodina koj u je otvorila osobno predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, podsjećajući na stvarne stoljetne kulturne veze dviju zemalja. Bilo je to vip-otvorenje za visoke uzvanike koje su pozdravili brojni predstavnici kulture i politike – ravnateljica UP Jasminka Poklečki Stošić, autor projekta Andro Krstulović Opara, Catherine Chevillot, direktorica Muzeja Rodin, Berislav Šipuš, ministar kulture RH, gradonačelnik Milan Bandić ponosan što je upravo Zagreb omogućio taj "Rendez-vous" s Rodinom. Naravno pod ruku s glavnim sponzorom Splitskom bankom čiji je predsjednik Uprave Andre-Marc Prudent govorio o spremnosti da se podrže tako značajni projekti.

Već u srijedu 6. svibnja Rodinova je izložba otvorena za građanstvo.

>> Auguste Rodin je umjetničku praksu skrenuo u – revoluciju

>> Otpakirana "Meditacija" koja je toliko oduševila Meštrovića da je molio Rodina da mu je pokloni

Komentara 13

IK
ikonoklast
22:30 05.05.2015.

nadajmo se da ce mu biti i ugodan boravak i da buje fino spaval u zabregu...pozdrav

Avatar TvojUjko
TvojUjko
22:25 05.05.2015.

Oni žive u nekom svojem svijetu koje večina Hrvate ne zanima..

Avatar mama mia
mama mia
17:13 06.05.2015.

Na slici gdje je precjednica sa dečkima od kojih je jedan Bandić imaš dojam da su decki ispričali vic a precjednica u smjeh i dobro pazi da ju kamere ulove ozarila se ko na plaži privatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije