Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratka priča
Povratak na članak

Ostaviti zrak drugima

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora.

Komentari 4

RT
Reynard_the_Fox
20:34 26.12.2020.

Vrlo dobro napisano. U okolnostima kad se teško možemo odmaknuti od svoje/tuđe nesreće, pretvoriti to u priču - nije jednostavno. Stari mačak je, kao u 80% prethodnih slučajeva, i ovdje predvidljiv u svom negativnom komentaru. A taj više govori o komentatoru, tj. Starom mačku, nego o priči. Priča je sasvim O. K.

VL
DO
dihidrogen_oksid
13:08 10.01.2021.

“nismo marili za njezinu davnu a neostvarivu ambiciju da postane liječnicom, što je od nas bilo djetinjasto a u stvari surovo ironiziranje njezine mladosti i bagateliziranje iskrenih te uistinu plemenitih želja” Da se bar ova priča više bavila ovom zanimljivomm temom, obzirom da spisateljica očito ima dobar uvid u odnos roditelj-dijete, a posebno kako se u nama samima mijenja viđenje tog odnosa kako odmiče vrijeme, umjesto pomalo nezanimljivim opisima protagonista, bila bi to jako dobra priča.

VL
BK
Bure-k22
10:09 31.12.2020.

Sjajno pripovijedanje. Reminisc. na Domovinski rat (prerijetke u našoj književnosti) u okolnostima korone i potresa. Ovih dana, nažalost, sudbina Banije i Banijaca (koji su u ratu prošli kroz strahote) potvrđuje snagu ove priče. Čestitam autorici.

VL
SM
stari_mačak
11:34 21.12.2020.

Od patetičnosti jedne osobne tragedije tužniji je samo loš i promašeni pokušaj da se to, pomoću pomodnosti u pisanju koju nam je podario virus, pretvori u - književnost.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.