Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzički biennale

Orkestrom zaklade Veronske arene dirigira maestro Marko Letonja

Marko Letonja
arhiva VL
06.04.2011.
u 13:13

Uz slavni orkestar nastupaju i tri solista: violinist Günther Sanin, pijanist Aldo Orvieto i kineski udaraljkaš Biao Lijem

U sklopu Muzičkog biennala Zagreb u KD Lisinski u subotu, 9. travnja (u 19.30 sati) svira Orkestar zaklade Veronske arene. Dirigira maestro Marko Letonja, rado viđeni gost, koji svoju sjajnu dirigentsku karijeru gradi u Australiji i Švicarskoj, a uz orkestar nastupaju i tri solista: violinist Günther Sanin, pijanist Aldo Orvieto i kineski udaraljkaš Biao Lijem.

Orkestar zaklade Veronske arene od 1913. godine nezaobilazan je dio glasovitog opernog festivala Arena di Verona. Orkestrom su ravnali Pietro Mascagni, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Georges Pretre, Lovro Matačić, Vjekoslav Šutej i drugi. Na programu subotnjeg koncerta su  Luciano Berio: Requiem za orkestar, Carlo Galante: Koncert za violinu i orkestar, Yeliel Bruno Maderna: Koncert za glasovir i komorni orkestar, Giampaolo Coral: Rekvijem za World Trade Centre za orkestar, Berislav Šipuš: In the proximity of the planet Coral za udaraljke i orkestar. 

Poslije koncerta razgovor s umjetnicima vodi Gordana Krpan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije