Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lisinski subotom

Operna zvijezda Barbara Frittoli u ciklusu Lisinski subotom

barbara frittoli u zagrebu
arhiv
18.05.2011.
u 15:56

Talijanska operna zvijezda Barbara Frittoli nastupit će u dvorani Lisinski u sklopu popularnog ciklusa Lisinski subotom. Dolaze i Bečki simfoničari, Bryn Terfel, Max Emanuel Cenčić...

Ravnatelj dvorane Lisinski Dražen Siriščević i u najavi nove sezone ciklusa subotnjih koncerata i te kako je mislio na ljubitelje opere. Tako će solisti, zbor i orkestar Muzičke akademije Zagreb pod ravnanjem Mladena Tarbuka i u režiji Krešimira Dolenčića izvesti Bizetovu “Carmen”. Ljubitelji opere uživo će, i to prvi put u Hrvatskoj, čuti i dvije velike operne zvijezde: talijansku sopranisticu Barbaru Frittoli, bez koje se već godinama ne može zamisliti ni jedan veliki svjetski festival, te znamenitog velškog bas-baritona Bryna Terfela.

Tu je i domaći kontratenor sa svjetskom karijerom Max Emanuel Cenčić koji će izvoditi Händelove koncertne i operne arije te poluscenska izvedba Piazzolline operete “Maria de Buenos Aires”. U Lisinski dolazi i ansambl Il Giardino Armonico, Bečki simfoničari pod ravnanjem Hansa Grafa, Kineski nacionalni simfonijski orkestar pod ravnanjem Michela Plassona, Simfonijski orkestar Čajkovski pod ravnanjem Vladimira Fedosejeva, Ruska kapela pod ravnanjem Valerija Poljanskog koja će izvoditi i Papandopula te Filharmonijski orkestar BBC-a pod ravnanjem Juanja Mene i Simfonijski orkestar MA pod ravnanjem Aluna Francisa. Ciklus prijenosa iz Metropolitana nudi jedanaest opernih izvedbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije