Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak zvijezde

Omar Sharif snimao je i u Jadranfilmu

Omar Sharif
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.07.2015.
u 22:50

Džingis-Khan - Epski Sharifov film snimljen je u zagrebačkim studijima

U Kairu je danas umro Omar Sharif, jedna od najvećih glumačkih zvijezda u povijesti, najpoznatiji po ulogama u filmovima “Doktor Živago” i “Lawrence od Arabije”.

Posljednjih mjeseci bio je teško narušenog zdravlja, bolovao je i od Alzheimera, a preminuo je od posljedica srčanog udara u bolnici u koju je primljen zbog drugih komplikacija. U karijeri koja je trajala od pedesetih godina prošlog stoljeća snimio je 120 filmova, a o njemu je snimljeno još 95 dokumentarnih filmova i televizijskih emisija.

Vrlo je poznata i njegova uloga Džingis-Khana u istoimenom filmu iz 1965. godine, koji je u cijelosti snimljen u studijima Jadranfilma u vrijeme kada su našim glavnimg radom hodale ogromne međunarodne filmske zvijezde.

Godinama su proglašavali najseksipilnijim muškarcem svijeta

Naočitog i iznimno talentiranog egipatskog glumca godinama su proglašavali najseksipilnijim muškarcem svijeta, a za razliku od mnogih hollywoodskih “Kenova” nisu ga zaobišla ni strukovna priznanja: za svoje je uloge dobivao nagrade diljem svijeta, od Zlatnog lava u Veneciji, preko francuskih i egipatskih nacionalnih filmskih nagrada, do dva Zlatna globusa i nominacije za Oscar, koju je 1963. zaradio sporednom ulogom u filmu “Lawrence od Arabije”, no kipić mu je preoteo Ed Begley za ulogu u slabije upamćenoj “Slatkoj ptici mladosti”.

Usprkos velikom bogatstvu i slavi koju je stekao, Sharif je snimao do samoga kraja: 2013. godine glumio je u filmovima “Rock the Casbah” i “Dvorac u Italiji”, a poslijednje pojavljivanje imat će u povjesnoj animiranoj avanturi “1001 Inventions and the World of Ibn Al-Haytham” redatelja Ahmeda Salima, u kojoj se pojavljuje kao narator i posuđuje glas jednom od glavnih likova.

>>Preminuo Omar Sharif

>>Omar Sharif obolio od Alzheimerove bolesti

>>Omar Sharif: Iako star, još sam najpoželjniji i vraćam se na scenu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije