Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samostalna izložba Božice Petković

Ogrlica srebrni most oduševila posjetitelje

10.08.2022.
u 10:37

Ovo joj je već peta samostalna izložba, a inspiraciju za ime izložbe dobila je kada je napravila ogrlicu s motivima gradskog mosta Paga koji je prije nekoliko godina obnovljen

U Kneževom dvoru, u  gradu Pagu,  otvorena je samostalna izložba  umjetničkog nakita križevačke umjetnice Božice Petković pod nazivom – Srebrni most.

Ovo joj je već peta samostalna izložba, a inspiraciju za ime izložbe dobila je kada je napravila ogrlicu s motivima gradskog mosta Paga koji je prije nekoliko godina obnovljen i koji je atrakcija grada Paga. 
Dizajniranju i izradi nakita povećana je od 2010. godine.

Oblikovanje nakita u srebru učila je u Otvorenom ateljeu Lumezi pod vodstvom Lazera Roka Lumezija, a Program za dizajn i oblikovanje suvremenog nakita završava 2012. godine u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, kod Davora Šuka. 


 - Od 2013. do 2015. članica sam udruge Klub prijatelja nakita u čijem radu sam aktivno sudjelovala i izlagala na zajedničkim izložbama i umjetničkim sajmovima.

Izrađujem unikatni nakit uglavnom od plemenitih kovina, a rado svoj nakit obogaćujem i drugim materijalima iz prirode kao što su plod hrasta medunca, kamen, školjka, drvo vrbe, lijeska, vinova loza Prije dvije godine postala sam članica ULUPUH-a – rekla je Božica Petković.


Božica je odrasla u Prigorju, život ju je poslovno vezao za Zagreb, no ljubav prema moru koju je stekla još u djetinjstvu se nije mogla zatomiti pa su često njeni motivi vezani uz život ljudi uz more ili morski biljni i životinjski svijet.

Križevci, rodno mjesto umjetnice i Pag, u kojem umjetnica boravi dugi niz ljeta, imaju zajednički nazivnik – tradicija vrsnog čipkarstva. Tako su nastali radovi inspirirani tkanjem ribarskih mreža...


Izložba u Kneževom dvoru traje do 12. kolovoza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije