Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Održana premijera prvog, iščekivanog cabareta Lude kuće – Joj Hrvati!

Reprizne izvedbe na programu su 24. i 26. listopada, 8., 16., i 22. studenog.
24. listopada 2019. u 16:26 169 prikaza
Joj Hrvati!
Foto: Matija Kralj

U ludilištu Luda kuća, u srijedu je izveden dugo iščekivani cabaret JOJ HRVATI! u režiji Ivana Đuričića kao prvi ovosezonski premijerni naslov. Premijerna publika je gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom pozdravila glumačku ekipu Ivana Đuričića, Juditu Franković Brdar, Peđu Gvozdića, Tanu Mažuranić i Paolu Slavicu kao i cijeli autorski tim.

Kako je izgledao dolazak Hrvata, kako je protekao susret gradonačelnika i Nikole Tesle, kako je Zajc pisao operu Nikola Šubić Zrinski, ima li istine u uzrečici da je povijest učiteljica života, te što će se dogoditi s Hrvatima za 250 godina?

Cabaret je na zabavan i duhovit način poveo publiku na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost evocirajući hrvatsku prošlost.

Za odlične songove u cabaretu odgovoran je Mario Mirković i njegov ShyBy Studio, za scenski pokret koreografkinja Ida Jolić, maštovite kostime osmislila je Elvira Ulip, a plakat je izradio Mario Jurjević.

Reprizne izvedbe na programu su 24. i 26. listopada, 8., 16., i 22. studenog.

Predstava je oduševila brojne poznate osobe. Glumački ansambl došli su podržati Jan Kerekeš, Mario Petreković, Damir Hoyka, Csilla Barath Bastaić, Katarina Baban, Iskra Jirsak, Daniela Trbović, Igor Barberić i mnogi drugi.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo