Naslovnica Kultura Film

Održana premijera filma o novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu

Brojna lica došla su vidjeti premijeru filma o dobitniku brojnih novinarskih nagrada koji je vrhunac novinarske karijere dostigao ovogodišnjim intervjuom sa sirijskim diktatorom Bašar al-Asadom
18. svibnja 2017. u 08:35 1 komentara 879 prikaza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U sklopu Mediteran foruma Subversive festivala u Kinu Europa održana je premijera filma "Hassan" o novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu u režiji Arsena Oremovića.

assad i hassan Odjeci Intervju Bashara al-Assada u Večernjem listu obišao svijet

Brojna lica došla su vidjeti premijeru filma o dobitniku brojnih novinarskih nagrada koji je vrhunac novinarske karijere dostigao ovogodišnjim intervjuom s vladarom Sirije Bašar al-Asadom.

1 / 21

Srednjometražni “Hassan” nastao je u sklopu Oremovićeva diplomskog studija dokumentarnog filma na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a bavi se bliskoistočnim političkim kontekstom i pitanjima imigracije kroz osobnu priču novinara koji je kao student početkom osamdesetih doputovao u Zagreb.

Haidar Diab u filmu otvoreno iznosi svoj stav o tome kako je u zemljama Bliskog istoka diktatura jedini održivi model te objašnjava kako je izgubio vjeru u revolucije, kojima se zanosio kao mladić.

Hassan Haidar Diab - Ivan Halar Terorizam Jesu li napad u Berlinu i atentat u Ankari povezani? Pogledajte analizu Večernjakovog novinara Haidara Diaba

Za svoj novinarski rad prošle je godine dobio nagradu Marija Jurić Zagorka, a njegov nedavni intervju sa sirijskim diktatorom Assadom, čiji se dijelovi vide i u filmu, izazvao je veliku pažnju i brojne debate.

Bashar al-Assad Sirijski predsjednik Assad žestoko kritizirao Tursku i SAD: 'Žele me svrgnuti s vlasti'

 


 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša