Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunski pjevači

Odlični Evelin Novak i Krešimir Stražanac u HGZ-u

sopranistica evelin novak
davor višnjić/pixell
03.02.2013.
u 13:18

Sopranistica Evelin Novak i bas-bariton Krešimir Stražanac oduševili publiku na koncertu u HGZ-u. Koncertu su posvetili profesorici Dunji Vejzović koja ih je slušala iz pvog reda.

Sjajno zamišljeni vokalni ciklus Koncertne direkcije Zagreb Molto cantabile u subotu je brojnoj i glasnoj publici u Hrvatskom glazbenom zavodu priuštio glazbenu poslasticu. Mladi hrvatski pjevači, Međimurka Evelin Novak i Slavonac Krešimir Stražanac koji djeluju u Berlinu, tj. u Zürichu, održali su punokvrni recital oduševivši ne samo sjajnim glasovima, nego i pjevačkom ekspresivnošću. Studenti primadone Dunje Vejzović iz dana kada je bila profesorica u Stuttgartu svojim su koncertom odali i počast njenom požrtvovnom dvadesetgodišnjem pedagoškom ratu. Bas-bariton plemenitog tona i velike pjevačke inteligencije Krešimir Stražanac nastupio je unatoč bolesti, što je publika pozdravila snažnim pljeskom. A Evelin Novak ponovno se predstavila kao sopranistica snažnog, zrelog vokala, spremna i za najveće pjevačke zadatke, pa nije čudno da u berlinskoj operi Unter den Linden gdje ima stalni angažman već pjeva uloge kao što su Mozartova Pamina ili pak Puccinijeva Musetta, a već na ljeto očekuje je i uloga Mimi u Austriji. Njena interpretacija arije Magde iz Puccinijeve “Lastavice” Chi il bel sogno di Doretta bila je apsolutni dokaz njene vrhunske pjevačke kvalitete i podsjetila je na zagrebačke nastupe najvećih svjetskih zvijezda.

 

I jedan i drugi pjevač s velikom su pažnjom izvodili i lied praćeni vrsnim pijanistom i također profesorom u Stuttgartu Cornelisom Witthoefftom. Stražanac je suvereno izvodio zahtjevne skladbe Hansa Pfitznera i Arnolda Schönberga, dok je Evelin Novak osjećajno izvodila i popijevke Dore Pejačević, te napose “Rožu” Luja Šafraneka-Kavića i skladbu “Na gondoli” Ivana pl. Zajca. Šteta što za sada dometi naših mladih pjevača nisu primijećeni i od strane hrvatskih opernih direktora i dirigenata, ali vesele pozivi za njihove nastupe na našim festivalima.

Komentara 1

AL
Alkana
15:38 03.02.2013.

Svaka čast! Šteta što ne gostuju u Hrvatskoj češće!! Predobri su!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije