Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
održavao se od 13. svibnja

Ocjenjivački sud 29. Festivala glumca donio odluku o nagradama, provjerite dobitnike

Zagreb: Premijera predstave "Škrtac" u kazalištu Kerempuh ispred malobrojne publike
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
21.05.2022.
u 14:42

Ocjenjivački sud ovogodišnjeg festival glumca činili su potpredsjednica HDDU-a Perica Martinović, koja je bila predsjednica suda, te glumice Anita Schmidt i Vanja Ćirić

Ocjenjivački sud 29. Festivala glumca, koji se održavao od 13. do 21. svibnja, donio je odluku o nagradama. Tako su četiri ravnopravne nagrada „Filip Šovagović“, za najbolja glumačka ostvarenja dobili Linda Begonja (za ulogu Prosine u predstavi „Škrtac“), Nina Violić (za ulogu Laure Lenbach u predstavi „U agoniji“), Siniša Popović (za ulogu Henrika u predstavi „Kad svijeće dogore“) i Hrvoje Kečkeš (za ulogu Harpagona u predstavi „Škrtac“).

Nagradu „Ivo Fici“ za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dobio je Domagoj Ivanković za uloge u predstavama „Realisti“ i „Mala Frida“. Nagrada „Nada Subotić“, za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dodijeljena je Dei Presečki za ulogu Matiaša Grabancijaša Dijaka u predstavi „Matiaš Grabancijaš Dijak“.  

Nagrada „Nevenka Filipović“, za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dodijeljena je Amandi Prenkaj za ulogu Male Fride u predstavi „Mala Frida“. Nagrada „Vanja Drach“ za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je ansamblu predstave „Realisti“ dok je nagradu „Ivo Gregurović“ za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu dobio glumac i pjesnik Enes Kišević. Odlukom Festivalskog vijeća Festivala glumca nagrada „Zvonimir Torjanac“ za svekoliko umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca dodijeljena je Mateju Jankoviću. Nagradu za najbolji kazališni plakat dodijeljena je Dizajnerskom studiju „Kuna zlatica“ za plakat predstave „Nora“.

Također odlukom Festivalskog vijeća Festivala glumca za osobni doprinos i dugogodišnjem sudjelovanju u organizaciji Festivala glumca Radi Miriću dodijeljeno je Posebno priznanje. Istu nagradu, ali za dugogodišnji doprinos i sudjelovanje u organizaciji Festivala glumca dodjeljuje se vjernom partneru Festivala Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci.

Ocjenjivački sud ovogodišnjeg festival glumca činili su potpredsjednica HDDU-a Perica Martinović, koja je bila predsjednica suda, te glumice Anita Schmidt i Vanja Ćirić. Izbornik ovogodišnjeg festival glumca bio je kazališni, filmski i televizijski glumac Davor Svedružić dok je domaćin festival bio Filip Radoš. Tijekom ovogodišnjeg Festivala glumca održano je ukupno 17 predstava od planiranih 19. Dvije predstave su otkazane radi bolesti glumaca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije