roman@tportal.hr

Objavljeni finalisti na najbolji roman godine

najbolji roman
arhiva
13.06.2012.
u 17:08

Nagrada se dodjeljuje od 2008., a pobjednika i vlasnika nagrade teške 100 tisuća kuna doznat ćemo 28. lipnja

Debitantski romani "Drenje" Luke Bekavca (Profil), "Ovdje neće biti čuda" Gorana Ferčeca (Fraktura), "Bilo nam je tako lijepo! Sibile Petlevski (Fraktura), "Kalendar Maja" Zorana Ferića (Profil) te "Sanjao sam slonove" Ivice Đikića (Naklada Ljevak) petero je finalista koji ulaze u najuži izbor za najbolji hrvatski roman tportalove književne nagrade roman@tportal.hr.  Od 52 naslova pristigla na tportalov književni natječaj za roman godine, stručni žiri odabrao je tih pet naslova koji se bore za nagradu vrijednu sto tisuća kuna.

Žirijem ove godine predsjeda Ana Grbac, a članovi su još Tomislav Brlek, Gordana Duhaček, Igor Mandić, Katarina Luketić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić.

Pobjednika će proglasiti 28. lipnja u zagrebačkom kinu Europa. Nagrada se dodjeljuje od 2008.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije