Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimljeno nadzornim kamerama

Objavljena snimka nevjerojatne pljačke dragulja iz njemačkog muzeja

Foto: Screenshot
1/2
26.11.2019.
u 16:50

Policija iz njemačkog grada Dresdena objavila je snimku na kojoj se vide dvojica pljačkaša koji razbijaju vitrinu s vrijednim nakitom u spektakularnoj pljački muzeja "Zeleni trezor".

Svijet je potresla vijest kako je iz "Zelene riznice" u Dresdenu, jednog od najvećih povijesnih muzeja u Europi, ukraden plijen u vrijednosti više od milijardu eura. Mnogi su i spekulirali kako je takav pothvat, u doba današnje moderne tehnologije, bio moguć samo uz pomoć "iznutra". 

Međutim, njemačka policija sada je objavila snimku pljačkaša koji razbijaju vitrinu s neprocjenjivim nakitom, koju su snimile nadzorne kamere. Objavljeno je i kako su za pljačku osumnjičena dvojica zasad nepoznatih počinitelja koji su ukrali i tri seta od čak 37 pojedinačnih komada nakita, no najvrjedniji dragulj dresdenskog muzeja trenutno je na sigurnom. "Zeleni dijamant", 41-karatni dragulj, nalazi se naime na posudbi u newyorškom Metropolitan Museum od Art.

 

Lopovi su navodno iskoristili, ili sami izazvali, kratkotrajan prekid električne energije kako bi ušli u "Zeleni trezor". Kamere su ih snimile i kako razbijaju prozor u prizemlju muzeja kuda su ušli te započeli razbijati vitrine s vrijednim izlošcima. Točan broj i vrijednost ukradenih predmeta još se procjenjuje, no ipak, ravnateljica dresdenskog nacionalnog postava Marion Ackermann izjavila je kako je ukradeni nakit bio neprocjenjiv.

- Ne možemo dati točnu procjenu koliko vrijede ukradeni predmeti, jer ih je nemoguće prodati. Njihova materijalna vrijednost ne znači ništa naspram njihove povijesne vrijednosti - rekla je Ackermann nakon pljačke.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije