Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ernest hemingway

Objavljena izgubljena priča koja bi mogla biti prva verzija romana "Starac i more"

Foto: wiki
10.07.2020.
u 12:56

Priča "Potraga kao sreća" koju je Hemingwayev unuk slučajno pronašao u njegovoj zbirci, objavljena je u časopisu New Yorker.

Izgubljena priča književnog genija Ernesta Hemingwaya, "Potraga kao sreća", slučajno je pronađena i objavljena u časopisu New Yorker. Radnjom se nadovezuje na slavnu Hemingwayevu knjigu "Starac i more", a opisuje lov na divovsku sabljarku. Napisana je u autobiografskom stilu, a i sam pripovjedač zove se Ernest Hemingway, no smatra se da je riječ o fikciji. 

Pronašao ju je autorov unuk Sean Hemingway kada je pregledavao Zbirku Ernesta Hemingwaya u Knjižnici i muzeju Johna F Kennedyja u Bostonu. 

- Nije mi jasno zašto ova priča do sada nije dobila mnogo pozornosti. Zaista je dragulj među njegovim neobjavljenim materijalom. Moguće je da je bila inspirirana jednim ribolovom u ljeto 1933., kada je i radnja smještena, ali mislim da je tu riječ o fikciji koju je inspiriralo nekoliko različitih iskustava - rekao je Sean Hemingway. 

Postoje teorije i da je priča nastala kao proba ili prva verzija romana "Starac i more", ali to se ne može sa sigurnošću utvrditi. No, "Potraga kao sreća" ipak će biti uključena u novo izdanje te kultne knjige. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije