Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nucci o Šuteju

Nucci: Šutej je bio jedan od najvećih glazbenika i dirigenata

Leo Nucci ponovno pjeva u Zagrebu
žarko bašić/pixell
14.12.2010.
u 15:34

Glasoviti talijanski bariton Leo Nucci na koncertu u Zagrebu uza Zagrebačku filharmoniju prisjetit će se svoje suradnje i prijateljstva s pokojnim Vjekoslavom Šutejom. Šuteju u čast poželio je otpjevati duet iz "Rigoletta".

- Večeras ću u Lisinskom pjevati za velikog glazbenika i dirigenta Vjekoslava Šuteja. Điđi mi je bio kao brat. Naše su se obitelji družile. Kada je saznao da boluje od leukemije, osoba koju je prvu nazvao bio sam ja... Ove večeri Điđi će biti s nama - rekao je potresen veliki talijanski bariton Leo Nucci na susretu s novinarima uoči svog zagrebačkog koncerta u dvorani Lisinski. Koncert organizira Rotary Club Zagreb Kaptol, prihod je namijenjen akciji Korak u život kojom se želi djeci iz domova osigurati nastavak školovanja. Nucci se rotarijancima rado odazvao kao rotarijanac, a veseli ga i suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom te koncert sjećanja na velikog prijatelja Šuteja.

- Moja je posebna želja bila da na ovom koncertu otpjevam i duet iz Verdijeve opere “Rigoletto”, opere koja me u Houstonu i povezala sa Šutejom i koju sam s njim najčešće i izvodio - rekao je Nucci koji je u izvrsnoj pjevačkoj formi. A u duetu koji on pjeva ponajbolje na svijetu pridružit će mu se i hrvatska sopranistica Ivana Lazar.

- Osim Ivane Lazar, koja je Gildu već uspješno otpjevala u zagrebačkom HNK, na koncertu će nastupiti još jedna naša pjevačica Ana Mihanović. Ona prvi put pjeva u Zagrebu, školovala se u Americi, a predstavit će nam se arijom iz “Talijanke u Alžiru” koju je uvježbala sa svojom profesoricom, glasovitom opernom pjevačicom Marilyn Horne - rekao je dirigent spektakla Ivan Repušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije