Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novo izdanje pop-up festivala suvremenog plesa Dance Inn Autumn 2018

Dance Inn Autumn 2018
Foto: Promo
1/5
21.09.2018.
u 13:47

Sljedeći tjedan u Studentskom centru u sklopu Ganz Novog Festivala:

Nakon dva uspješna izdanja u 2018. godini, mini-festival suvremenog plesa Dance Inn ove jeseni u Zagrebu ponovno uspostavlja dijalog suvremenog plesa i drugih umjetnosti.

Dance Inn Autumn 2018 održat će se od 20. do 23. rujna 2018. godine u sklopu Ganz Novog Festivala u Studentskom centru u Zagrebu i predstavit će dva projekta.

Prvi od njih je rad ugledne njemačke plesne umjetnice, koreografkinje Isabelle Schad. Radi se o komadu „Turning Solo” koji će Naïma Ferré izvesti 20. rujna u 19 sati u Galeriji SC.

Foto: Promo

Ovaj rad nastavak je serije radova Isabelle Schad koji kreiraju posebne i osobne portrete plesača kroz čisti tjelesni pristup, miješajući specifične ritmove i energije u koreografska iskustva.  Svojevrsni plesni portret za Naïmu Ferré temelji se na njenoj sposobnosti neprekidne vrtnje  oko vlastite osi.  

Nakon ovog gostovanja, 23. rujna će u 20:30 sati u Teatru &TD – u Polukružnoj dvorani biti održana javna pokusna izvedba novog projekta Saše Božića, pod nazivom „Bolji život“. Projekt nastaje u suradnji s izvođačima - Petrom Hrašćanec, Natašom Dangubić, Jerkom Marčićem, Ugom Koranijem i Borisom Barukčićem. Ova je predstava završni projekt u seriji radova „On Entertainment“ Saša Božića, kojoj prethode predstave „Born to Please“ i „Folk/Acts“, koje su izvođene diljem Hrvatske. „Bolji život“ u svoja dva dijela upušta se u distopiju zajedništva. Redatelj i izvođači sa znatiželjom žele progovoriti o krhkosti izvedbe kako bi ocrtali prazninu i stvorili mitove o tijelima kazališta i tijelima televizijskog spektakla te se pozabavili prolaznošću vremena, razotkrivajući pojavnost fikcije na koju nailazimo u neostvarenim maštanjima o tzv. boljem životu.

Foto: Promo

Projekt su podržali Studentski centar u Zagrebu - Kultura Promjene / Teatar &TD, u sklopu projekta APAP - Performing Europe 2020, sufinanciranog sredstvima programa Kreativna Europa Europske Unije.

Ulaz na obje izvedbe je slobodan, a ulaznice se podižu na dan izvedbe na blagajni Teatra &TD.

Sve informacije na www.danceinn.org.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije