Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI KANDIDATKINJE

Novinarka Branka Brekalo postat će nova ravnateljica Muzeja Splita?

06.04.2018.
u 15:41

Prvog čovjeka Muzeja kojeg čekaju brojni problemi, od narušenih odnosa do kaosa u istočnom dijelu podruma Dioklecijanove palače

Na natječaj za ravnatelja Muzeja grada Splita koji bi trebao biti stožerna kulturna institucija u gradu podno Marjana prijavile su se tri kandidatkinje: aktualna v.d. ravnateljice tog muzeja Tea Blagaić Januško, novinarka HTV-a Studio Split Branka Brekalo i nekadašnja ravnateljica Etnografskog muzeja Renata Vujnović.

– Upravo smo obavili pojedinačne intervjue sa sve tri kandidatkinje. Mogu vam reći da su nam dale puno posla, programi koje su ponudile jako su dobri i kvalitetni, imaju vrlo jasnu misiju i viziju razvoja ove institucije – otkrila nam je Sandra Grčić Budimir, predsjednica Muzejskog vijeća, u kojem uz nju sjede Barbara Kovačić Domančić, Nela Bajić, Nela Žižić i Marko Branko Batarelo.

Oni su već odlučili o osobi koja bi sljedeće četiri godine trebala voditi Muzej grada, ali službeno to ne žele objelodaniti prije nego što početkom idućeg tjedna svoj prijedlog za ravnatelja upute Gradskom vijeću Splita. Konačan izbor izglasat će splitski vijećnici na sjednici koja bi se navodno trebala održati potkraj travnja. Valja svakako podsjetiti da je bivša ravnateljica Narcisa Boljšec Ferri razriješena potkraj siječnja i da se s nestrpljenjem u kulturnim krugovima očekuje tko će zasjesti u vruću i odgovornu fotelju prvog čovjeka Muzeja jer ga čekaju brojni problemi, od narušenih međuljudskih odnosa do kaotičnog stanja u istočnom dijelu podruma Dioklecijanove palače. Najveće je iznenađenje među kandidatkinjama Branka Brekalo, dugogodišnja televizijska novinarka koje je diplomirala povijest umjetnosti i čiji su uraci posebno zapaženi u rubrici Kultura na HTV-u. U kuloarima se šuška da je upravo ona najizglednija buduća ravnateljica Muzeja grada Splita i da je struka i te kako poštuje.

Komentara 1

MA
mare0801
16:16 07.04.2018.

Diplomirala je povijest umjetnosti.Pa?Za vođenje muzeja potrebne su menadžerske sposobnosti i ekonomsko financijska naobrazba,posebno u turističkim gradovima,gdje se od muzeja očekuje da i sami zarađuju.Nije li Ferri ,koju su doveli iz Pule ili Rijeke,osoba iz struke,bila totalni promašaj,a isti ju je odbor izabrao?Mislim da novinar lokalne televizije sa studijem povijesti umjetnosti,koji je btw. vrlo nezahtjevan studij,nije dobar izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije