Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvije ostavke
Povratak na članak

Novi skandal Nobelove nagrade za književnost

Dvoje članova odbora Nobelove nagrade za književnost, Kristoffer Leandoer i Gun-Britt Sundstrom dali su ostavku zbog nezadovoljstva radom Švedske akademije.

Komentari 2

Avatar rubinet
rubinet
14:58 03.12.2019.

Ukinuti Nobelovu nagradu za mir i književnost! Politika,samo politika...

VL
DO
domxerex
13:45 03.12.2019.

I onda nama švedi drže lekcije a levi se pozivaju na njih. Švedi su tijekom rata uredno snadbjevali hitlera rijetkim minerali i rudama (navodno čak i oružjem ako je vjerovati rusima i poljacima). Uredno su radili transfere njemačkog bogatstva uu latinoameričke zemlje. Nakon rata su se mnogi izvukli baš preko švedske (više nego preko vatikana). Prisilno su kastrirali laponce do 1960-tih. Ni dan danas ne priznaju laponce i druge narode sjevernog kruga. Najveća pokrajina im se zove finmark i čini 1/3 države. Finci su im najbrojnija nacionalna manjina (1/3 stanovništva) i nemaju pravo na svoga predstavnika u parlamentu (muslimani imaju 6). Aktivno i dan danas podržavaju velikosrpsku politiku. Što vam više treba ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.