Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Novi početak sa dva metra razdaljine

13. svibnja 2020. u 12:05 1 komentara 107 prikaza
Foto: Mare Bratoš/HNK Zagreb

Umjetnici Opere, Baleta i Drame zagrebačkog HNK jedva su dočekali da se vrate u svoju kazališnu zgradu. Na sreću, otvaranje kazalište nakon korona izolacije konačno je počelo. I dok u zgradi HNK Zagreb traju baletne vježbe na velikoj pozornici, dok Drama kreće s pripremama za novu premijeru - "Kafke na žalu" u režiji Ivice Buljana, a dok prvaci Opere pjevaju po zagrebačkim trgovima i obilaze zagrebačke kvartove, uprava kazališta prirema novu sezonu. 

hnk u vašem kvartu Operni prvaci arijama oduševili stanovnike Mamutice

Za početak umjetnici su, kao uvod u novu kazališnu sezonu 2020./2021. , pozirali Mari Bratoš i snimili miilenijsku fotogafiju HNK Zagreb u korona krizi. Ispred glavnog ulaza u Hrvatsko narodno kazalište Zagreb pozirali su točno po uputama Kriznog stožera - sa dva metra udaljenosti. No, i to je bio razloga za slavlje, jer bilo je to i prvo okupljanje umjetnika zagrebačkog HNK nakon što je kazalište 12. ožujka zbog pandemije COVID-19 zatvorilo svoja vrata. 

buljan radi murakamija Ksenija Marinković na Jarunu glumi mačku - bili smo na online probi nove predstave HNK Zagreb

Tako je ova fotografija postala simbol početka  „otvaranja“ kazališta barem kada su baletne, operne i dramske probe u pitanju. Uskoro ćemo imati precizan program koje će HNK Zagreb izvoditi na otvorenom, a koji će biti besplatan za sve posjetitelje, a intendantica Dubravka Vrgoč će sa svojim suradnicima uskoro objaviti i nove naslove koje će HNK Zageb imati u sljedećoj sezoni, za koju se svi nadaju da će biti - "korona free". 

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
  • Avatar MaryLY98
    MaryLY98:

    w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b