Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnk zagreb

Novi “Orašar” imat će rekordnih dvadeset izvedbi

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
30.10.2019.
u 09:28

Balet “Orašar” koji je već tradicionalan dio zagrebačke božićne ponude u izvedbi baletnog ansambla HNK Zagreb, pred kojim se zbog njega formiraju i nepregledni redovi za ulaznice, ove će godine dobiti novo ruho.

– Ponosni smo što nakon osam godina predstavljamo novog Orašara s istaknutim koreografom i redateljem Vladimirom Malakhovim. Vjerujemo da ćemo gledatelje u doba darivanja oduševiti čarobnom ruskom bajkom - izjavila je Dubravka Vrgoč, intendantica HNK, dok je ravnatelj Baleta HNK Leonard Jakovina otkrio kako će, nakon duge pauze, i on zaplesati u “Orašaru”. Koreograf Malakhov je sa zagrebačkim ansamblom već surađivao i na iznimno uspješnom “Labuđem jezeru”.

– Za svakog koreografa postavljati tako veliki balet kao što je “Orašar”izniman je izazov. Vjerujem da će zagrebačka publika prepoznati koliko je rada i ljubavi uloženo te uživati u magičnoj priči – kazao je. Premijerna izvedba “Orašara” najavljena je za 29. studenog, a ove će sezone biti izveden rekordnih dvadeset puta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije