Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
project love

Balet otkriva tajnu ljubavi

Foto: Karla Jurić i Matej Jurčević
1/5
25.10.2019.
u 13:11

Karla Jurić i Matej Jurčević mladi su fotografi koji su suradnju započeli još tijekom fakluteta, a sada su zaokupljeni novim projektom kojeg su nazvali “project love”. Mladi umjetnici kažu kako im je namjera kroz umjetnost osvijestiti ljudsku potrebu za ljubavlju, koja nam je svima zajednička.

Prvi “čin” tog nastojanja već smo vidjeli, bila je to video projekcija (17. listopada) u Muzeju suvremene umjetnosti, a drugi “čin” stiže uskoro i to na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Tema je ponovno ljubav, sve one njene finese i tajne koje se mogu izraziti bez riječi, kroz pogleg, pokret, dodir...
Za takvo tematiziranje ljubavi idelan je balet, a na vječno pitanje: “Što je ljubav?”, odgovorit će nacionalni prvak baleta HNK Zagreb Tomislav Petranović i prvakinja baleta Iva Vitić Gameiro.


Premijerna izvedba u sklopu projekta “project love” na scenu središnje kazališne kuće stiže uskoro, kao izvedbeni duet u koreografij i režiji Leonarda Jakovine, ravnatelja Baleta HNK Zagreb, a kao uvodu u baletni dio svog projekta Karla Jurić i Matej Jurčević su snimili seriju fotografija u kojiam su na najbolji način spojili ljubav i balet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije