Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"jaga"

Novi glazbeni pothvat ekipa Synesthetic projecta stvarala je tijekom karantene iz tri države

Foto: Screenshot
02.07.2020.
u 17:36

Synesthetic Project Nike Bauman objavio je novi glazbeni video "Jaga".

"Jaga" je novi projekt interdisciplinarnog kolektiva Synesthetic Project čija je tema istraživanje podsvijesti i suočavanje sa skrivenim dijelovima osobnosti pojedinca. Inspiriran je ruskom pričom o Vasilisi Premudroj i Babi Jagi i njenom ulogom u prijenosu intimnih saznanja pojedinca o intuiciji i mentalnom sazrijevanju na zajednicu. Priča prati protagonisticu koja putuje kroz šumu i na svojem putu susreće likove koji predstavljaju njezine strahove, mane i skrivene želje. 

Izvedbe su bile planirane za proljeće 2020., no budući da su zbog pandemije prebačene za jesen, izvođači su iskoristili vrijeme u izolaciji (u tri različite države) za snimanje kako bi podijelili priču putem videa. Scene su snimane putem telefona i poslane članu ansambla Toniju Mijaču koji ih je oformio u kratki film, a glazbeni dio, u kojem se pojavljuju isječci kompozicija C.Debussyja, K. Stockhausena i drugih predviđenih za javne izvedbe, svaki od glazbenika snimio je pojedinačno. Finalni zvukovni produkt potpisuju Marko Ferlan i Nika Bauman. Članovi Synesthetica ovim putem su dobili priliku istražiti svoju kreativnost u veoma ograničenim uvjetima te pronaći nove načine zajedničkog stvaralaštva unatoč odvojenosti i izolaciji.

Umjetničko vodstvo, koncept: Nika Bauman

Video editing: Toni Mijač

Ples: Ema Crnić

Flauta: Nika Bauman

Klavir: Virna Kljaković

Violončelo: Iva Casian-Lakoš

Gitara: Marko Ferlan

Master: Marko Ferlan

Skladatelji: Claude Debussy, Karlheinz Stockhausen

O Synesthetic Project-u

Synesthetic Project internacionalni je multidisciplinarni kolektiv koji okuplja glazbenike, plesače i multimedijalne umjetnike. Publici se predstavio 2018. godine video-serijom i performansom "Landscapes and Dances" koji je dosad izveden u Hrvatskoj, Austriji i Irskoj (kao jedan od projekata kulturne promocije Republike Hrvatske u Europi). Osnivačici i umjetničkoj voditeljici ansambla Niki Bauman cilj je producirati nove vrste živog i virtualnog performansa koji povezuje suvremenu, klasičnu i tradicionalnu glazbu, improvizaciju, suvremeni ples, video i animaciju i bavi se temama poput empatije, integracije, kulturološkog identiteta, globalnih zbivanja i psihološkog razvoja pojedinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije