Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. kolovoza koncert klape nostalgija

Novi ciklus scene Amadeo i posljednje zbogom prijatelju Arsenu

arsen dedić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.08.2015.
u 12:44

Program završava u nedjelju, 30. kolovoza koncertom popularne zagrebačke klape Nostalgija koja će koncertom u spomen na nedavno preminulog, velikog glazbenog umjetnika Arsena Dedića obilježiti svoj dvadeseti nastup na Sceni AMADEA

Predstavom «Razgovor s Tinom»  Željka Senečića u  utorak, 25. kolovoza u 21:00 sati započinje drugi dio programa Klupske kazališno-glazbene scene AMADEO koja od 2000. godine djeluje u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu. Komad u kojem ambiciozna novinarka radi intervju s velikim Tinom Ujevićem koji nije s nama punih šezdeset godina obiluje duhovitim reminiscencijama na Matoša, poeziju, literaturu, politiku… Nakon predstave slijedi projekcija Senečićevog filma Tin. Reprize predstave s projekcijom filma su na rasporedu 26. i 27. kolovoza u 21:00.  

Slijede praizvedba i premijera monodrame «Hrvatski bog na Marsu» u adaptaciji i izvedbi Đorđa Kukuljice koja je nastala prema motivima drame Miroslava Krleže «U logoru», pripovijetke «Baraka 5B» i pjesme «Europa 1942». Kako je Krleža svevremenski pisac tako njegova misao itekako komunicira s današnjicom i kaosom kojeg svakodnevno proživljavamo. I danas tražimo odgovore na ista  pitanja, i danas  tragamo za istim odgovorima: kako se oduprijeti sustavu i kako pronaći male pukotine ljudskosti u sveopćem crnilu.  Praizvedba i premijera predstave su 28. i 29. kolovoza u 21:00 sat.

Program završava u nedjelju, 30. kolovoza koncertom popularne zagrebačke klape Nostalgija koja će koncertom u spomen na nedavno preminulog, velikog glazbenog umjetnika Arsena Dedića obilježiti svoj dvadeseti nastup na Sceni AMADEA.

Nakon koncerta klape Nostalgija, biti će prikazan i dokumentarni film o Arsenu Dediću, «Moj zanat» kao posljednji pozdrav velikom prijatelju i glazbeniku koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u kazališno - glazbenoj sceni AMADEO.

>>Sve što se moglo reći o životu, ljubavi i ljubavnim mukama Arsen je rekao

>>Tereza Kesovija održala u Dubrovniku koncert posvećen Arsenu Dediću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije