Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11. studijski

Novi album Patti Smith \"Banga\" u prodaji od 5. lipnja

patti smith
\"
03.04.2012.
u 13:17

Smith je inspiraciju za album pronašla u svojim snovima i zapažanjima, a poetični stihovi odraz su našeg kompleksnog svijeta – svijeta ispunjenog kaosom i ljepotom

Patti Smith najavila je izlazak svojeg dugoočekivanog 11. studijskog albuma "Banga“ (Columbia Records/Menart) za 5. lipnja. Bit će to njezin prvi studijski album nakon 2004. godine. Na najavnom singlu "April Fool“ gostuje Tom Verlaine i od danas je dostupan u digitalnoj prodaji.

Album je sniman u New Yorku, u "Electric Lady Studios“, producirali su ga Patti Smith i njezin band koji čine Tony Shanahan, Jay Dee Daugherty i njezin dugogodišnji suradnik Lenny Kaye. Od gostiju se na albumu pojavljuju Tom Verlaine, Jack Petruzzelli, Pattin sin Jackson i kći Jesse Paris.

Patti Smith je inspiraciju za album pronašla u svojim snovima i zapažanjima, a poetični stihovi odraz su našeg kompleksnog svijeta – svijeta ispunjenog kaosom i ljepotom. Ako se tome pridoda i njezina nevjerojatna sposobnost pripovijedanja, očekujte album koji obuhvaća bogato životno iskustvo.

Pjesme odišu i istraživačkim duhom, primjerice "Fuji-san“, rock-pjesma za ljude u Japanu koji se oporavljaju od nedavnog razornog potresa, "This Is A Girl“ posvećena je Amy Winehouse, a pjesma "Nine“ rođendanska je pjesma posvećena njezinu prijatelju Johnnyju Deppu....

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije