Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Obostrano zadovoljstvo"

Novi album Dosh Lee poslali su u svemir: "Odgovor očekujemo za 9 godina"

Promo
15.08.2023.
u 10:43

Treći i posljednji studijski album grupe Dosh Lee izašao je nakon punih devet godina

Grupi Dosh Lee i brojnim suradnicima trebalo je punih devet godina da snime, miksaju, masteriraju i objave novi album "Obostrano zadovoljstvo". Riječ je o trećem, ujedno i posljednjem studijskom albumu Dosh Lee koji sadrži dvanaest pjesama, a svaka od njih napravljena je u suradnji s raznim gostujućim imenima.

Snimljen je pod producentskom palicom Antonina Šimića u zagrebačkom Greenwood studiju, dok je za dizajn naslovnice zaslužna Branka Moskaljov. Album je najavljen brojnim singlovima i videospotovima s gostima: Miki Solus "Opasnost vreba", Kawasaki 3P "Bijeli zeko", Mašinko "Zašto pijemo", Ms Bing "Bezbolan prekid", Biciklić "Bludnik Ilija", Davorin Bogović "Stara pizdo (voljenom diskografu)", Pendrek "Rocco Siffredi", Jürgen "Jodlanje na travici", Edi Maružin "Radnik koji nikad nije došao na vrijeme", Chubi & Robert Urlić "Vodič za preživljavanje u horror-trash filmu".

Dosh Lee sviraju od davnina, nastupili su na tristotinjak koncerata, osvojili mnoge nagrade (pobjeda na HGF festivalu, Rock Otočecu, diskografska nagrada "Davorin" za najboljeg novog regionalnog izvođača, nominacija za Zlatnu Kooglu, finale RockOff festivala...), objavili tri studijska albuma ("Velika nepravda na malom ekranu", "Kaktus Galaktus" i sada "Obostrano zadovoljstvo") te the best of album "Godine staža vrhunskih blamaža".

Organizirali su natječaj za "najgori hrvatski bend" i podlom prevarom pobijedili, napravili su projekt "11 dana buke", u kojem su jedanaest dana zaredom svirali u jedanaest različitih zagrebačkih klubova. Studijskim albumom "Obostrano zadovoljstvo" privremeno prekidaju glazbenu karijeru te čekaju povratnu poruku iz svemira, koja se očekuje 2033. godine. Budući da bi bila šteta da ovakav album ostane samo na Zemlji, članovi Dosh Lee album su u wav formatu poslali snažnim radijskim signalom prema dijelovima galaksije gdje bi planeti slični Zemlji mogli postojati. "Odgovor očekujemo za devet godina, a za tu priliku održat ćemo i svoj posljednji koncert", poručili su Dosh Lee.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije