Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barokne violine

Nova sezona Hrvatskog baroknog ansambla

hrba
HRBA
18.10.2013.
u 22:39

Koncert je sastavljen od djela Purcella, Telemanna, Corellija i Vivaldija,a voditeljica ansambla bit će ugledna britanska violinistica i violistica Catherine Mackintosh

U nedjelju 20. listopada u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu počinje prvi koncert nove sezone Hrvatskog baroknog ansambla. U programu pod naslovom "Barokne violine" sastavljenom od djela Purcella, Telemanna, Corellija i Vivaldija voditeljica ansambla bit će ugledna britanska violinistica i violistica Catherine Mackintosh.

Čitav koncertni ciklus Hrvatskog baroknog ansambla u HGZ-u sastoji se od ukupno šest koncerata. Nakon "Baroknih violina", 24. studenog slijedi program "Flute Gala" u kojem će ansambl pod vodstvom britanske flautistice Rachel Brown izvoditi skladbbe C. Ph. E. Bacha, J. S. Bacha i G. Ph. Telemanna. Predbožićni koncert 15. prosinca donosi Telemannovu Uvertiru-suitu u D-duru te najpoznatiji Vivaldijev oratorij "Gloria" u kojem će se, pod ravnanjem Saše Britvića, ansamblu pridružiti Akademski zbor Ivan Goran Kovačić te izvrsne solistice Marija Kuhar Šoša, Martina Klarić i Helena Lucić Šego. Prvi koncert u 2014. godini bit će održan 19. siječnja pod naslovom "Virtuosi Italiani" te pod vodstvom gostujućeg violinista Alessandra Tampierija i koncertne majstorice ansambla Laure Vadjon. Bit će to pravo gudačko nadmetanje u virtuoznim skladbama Vivaldija, Albinonija, Montanarija, Valentinija i Plattija. 

Nizozemski čembalist i dirigent Jacques Ogg povest će na koncertu 6. travnja Hrvatski barokni ansambl i njegovu publiku u još jednu blistavu barokno-instrumentalnu avanturu izvedbom suite iz opere "Scila i Glauko" francuskog skladatelja Jean-Marie Leclaira, a finale sezone bit će 25. svibnja sa solistom i umjetničkim voditeljem Krešimirom Hasom za orguljama. Ovaj izvrstan glazbenik i dugogodišnji stalni suradnik Hrvatskog baroknog ansambla zamislio je raskošni program pod naslovom "BBB go baroque". Bit će to okupljanje navijača i ljubitelja barokne glazbe oko glazbe trojice velikih njemačkih baroknih majstora orgulja Böhma, Buxtehudea i Bacha.

Pretplatničke iskaznice za čitav ciklus uz pogodno se plaćanje još danas, u subotu 19. listopada mogu kupiti na blagajni Lisinskog ili preko interneta posjetom stranicama www.hrba.hr i www.ulaznice.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije